Ayın En İyi Android Uygulamaları - Ekim 2014

Ekim 2014 için seçtiğimiz en iyi Android uygulamaları ile mobil cihazlarınızdan daha fazla keyif alacaksınız!

Yiğit Ekim Demir -

Android uygulamalarının geçmişte iOS uygulamalarına göre biraz geri kaldıkları bir gerçek ancak son yıllarda bu durum giderek tersine döndü ve bizleri inanılmaz bir Android uygulama bolluğu karşıladı. Fakat bu uygulamaların büyük çoğunluğunun indirmeye bile değmeyecek uygulamalar olarak hazırlanmaları sebebiyle kullanıcıların iyi uygulamalar seçmekte oldukça zorlandığını görebiliyoruz. Sizler için her ay hazırladığımız ayın en iyi Android uygulamalarının Ekim 2014 bölümü de hazır ve böylece bu ay denk geldiğimiz işinize yarayabilecek kaliteli uygulamalardan biraz bahsetmeye çalışacağım.

Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen Ekim 2014 için beğendiğimiz ve denemeniz gereken Android uygulamalarına hemen geçiş yapalım.

Djay 2

Djay 2 uygulaması şimdiye dek iOS işletim sistemi için mevcuttu ancak Android'e geçtiğimiz günlerde geldi ve içerisinde bir DJ barındıranların oldukça hoşuna gidecektir. Bilhassa müzik miksleme işlerine yeni başlayanların beğeneceklerine inandığım uygulamada, iki farklı şarkıyı birbirine miksleyebiliyor, ses efektleri uygulayabiliyor ve tempo ayarlamaları gibi araçlardan faydalanabiliyorsunuz.

Uygulamanın Spotify entegrasyonuna sahip olması ise işleri daha da kolay bir hale getiriyor. Zira Spotify Premium üyelik sahibiyseniz Djay 2 içerisine direkt olarak Spotify'da yer alan müzikleri getirebiliyorsunuz. Uygulama her ne kadar ücretsiz olmasa da sahip olduğu uygun fiyat ve çok sayıda özellik sayesinde fiyatını hak ediyor diyebilirim. İçinizdeki DJ'i ortaya çıkarmak istiyorsanız Djay 2'ye göz atmadan geçmeyin.

Autodesk Sketchbook

Sketchbook uygulaması son zamanlarda karşımıza çıkan en güzel çizim yapma uygulamalarından bir tanesi ve ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor. Her ne kadar satın alma seçenekleri mevcut olsa da bu seçenekleri almanızın illa ki gerekli olmadığını da hatırlatmak gerek.

Uygulama içerisinde bulunan çizim ve renklendirme araçları sayesinde özellikle S Pen gibi araçlara sahip olan tablet kullanıcıları neredeyse profesyonel diyebileceğim çizimler gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca Autodesk hesabı açılması halinde ücretsiz olarak katmanlı kullanım gibi seçeneklere de erişmek mümkün hale geliyor. Uygulamanın arayüzünde bulunan fırçalar ve diğer araçların ekranda yer kaplamaması sayesinde olabildiğince geniş bir çizim alanına sahip olabiliyorsunuz.

Hem renkli çizimler hem de karakalem çizimler gibi farklı türlere izin veren Autodesk Sketchbook çizim meraklılarının ve çocuklarınızın faydalanabilecekleri uygulamalardan olacaktır.

Mobil Kaza Tutanağı

Şimdiye dek trafikte bir kaza meydana geldiğinde, kazaya karışan tarafların araçlarından inerek tespit tutanaklarını doldurmaları gerekiyordu. Fakat bütün kağıdın doldurulması zaman zaman oldukça can sıkıcı olabiliyor ve trafiğin de bu esnada kapatılması sorun teşkil ediyor. Mobil Kaza Tutanağı uygulaması hem kazaya karışan tarafların bilgilerinin hızlı ve otomatik bir şekilde alınmasını sağlıyor hem de kazanın konumunu GPS üzerinden belirliyor.

Fotoğraf çekimlerinin de tamamlanmasının ardından kaza tutanağı sigorta şirketlerinin erişimine sunuluyor ve böylece taraflar olabildiğince hızlı bir şekilde olay mahalini terkedebiliyorlar. Uygulama resmi bir uygulama olduğu için girdiğiniz tüm kaza tutanakları resmi işlerde kullanılabiliyorlar. Her Android kullanıcısının cihazında yer alması gerekenlerden olduğunu düşünüyorum.

RouteUp

RouteUp uygulaması doğa gezilerine veya tarihi turistik gezilere çıkmayı sevenlerin tercih edebilecekleri ücretsiz Android uygulamalarından birisi. Gezileriniz sırasında gittiğiniz güzergahı hem harita üzerinden işaretleyen hem de gezi hakkında ihtiyaç duyulabilecek mola noktaları gibi noktaları da işaretleyebilen uygulama, böylece kendi gezilerinizi planlamanın yanında benzer geziler ve güzergahlar arayan diğer kullanıcıların da sizin deneyimlerinizden faydalanabilmelerini sağlıyor.

Uygulama ile oluşturulan rotalar direkt olarak harita üzerindeki yollar olabildiği gibi, yollardan bağımsız olarak GPS konumlarınız ile oluşturulan rotalar oluşturmak da mümkün. Böylece orman gezileri gibi belirli bir yolun olmadığı gezilerde sorunsuz bir şekilde planlamanızı ve rotalarınızı oluşturabilmeniz mümkün. Gezinin ardından durma noktaları, geçirilen süre gibi ek bilgileri elde etmek ve bunları kaydetmek de uygulamanın yetenekleri arasında.

LiveJournal

LiveJournal son zamanlarda Android için hazırlanmış sosyal blog ağlarından bir tanesi. Hem bir sosyal ağ gibi davranan hem de kendi günlüklerinizi girmenize olanak tanıyan uygulama, böylece bir yandan içinizi dökerken veya bildiklerinizi diğerlerine aktarırken, diğer yandan dostlarınız ve takipçilerinizle de iletişimde kalmanıza yardımcı oluyor.

Uygulamayı kullanırken başka insanlarla arkadaşlık kurmak, bireysel mesajlar göndermek, yazılara yorumlar yapmak ve diğerlerinin yorumlarını da okumak mümkün. Uygulamanın yarattığı sistemin oldukça canlı ve ilgi çekici olduğunu da atlamamak gerekli. Hem bir blog ağı hem de sosyal ağ davranışları göstermesi sayesinde iki sistemi birbirinden ayırmadan ikisinin de avantajlarından faydalanabiliyorsunuz.

2014 yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde Ekim ayı için size seçtiğimiz Android uygulamaları bu kadar. Önümüzdeki ay da yepyeni uygulamalarla karşınızda olacağız ve bu nedenle bizi takip etmeyi unutmayın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR