AutoCAD programını kullanmak isteyen çoğu kişi, AutoCAD sistem gereksinimleri neler sorusunun yanıtını merak ediyor çünkü PC, programın gereksinimini karşılayamazsa kasma ve donma gibi problemler yaşanır.
Bu rehberde gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken tasarım yazılımımının hangi donanım bileşenlerine ihtiyaç duyduğunu açıkladık. Eğer bu programı kullanmak istiyorsanız rehberimize göz atabilir ve böylece AutoCAD'i PC kaldırır mı sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz.
AutoCAD Minimum Sistem Gereksinimleri
- İşletim Sistemi: 64-bit Microsoft Windows 11 ve Windows 10.
- İşlemci: 2.5–2.9 GHz.
- RAM: 8 GB.
- Ekran Kartı: DirectX 11 destekli, 29 GB/s bant genişliğine sahip 1 GB kartlar.
AutoCAD Önerilen Sistem Gereksinimleri
- İşletim Sistemi: 64-bit Microsoft Windows 11 ve Windows 10.
- İşlemci: 3 GHz ve üzeri işlemciler. Turbo için 4 GHz ve üzeri.
- RAM: 32 GB
- Ekran Kartı: DirectX 12 destekli, 106 GB/s bant genişliğine sahip 8 GB kartlar.
AutoCAD Kaç GB Yer Kaplıyor?
AutoCAD en az 10 GB kullanılabilir alana ihityaç duyuyor. Eğer depolama bölümünde yeterli miktarda boş alan yoksa program kaldırma aracı ile kapsamlı temizlik yapabilir ve bu sayede kullanılabilir alanın kolayca artmasını sağlayabilirsiniz.
AutoCAD Nedir? Ne İşe Yarar?
AutoCAD; mühendisler, mimarlar, endüstriyel tasarımcılar için olmazsa olmaz bir programdır. Proje çizimleri için kullanılan AutoCAD 1982 yılından beri hayatımızda olan bir yazılım.
2B ve 3B çizimler yapabilme, ölçülendirme ve boyutlandırma, birden fazla kullanıcının aynı projede çalışabilmesi, çizimleri yazdırma ve yayınlama gibi pek çok önemli işleri tek başına halledebilen bir program olan AutoCAD; mimarların, mühendislerin ve endüstriyel tasarımcıların en büyük dostudur diyebiliriz.
Öğrenmesi kolay, ustalaşması zor bir program olan AutoCAD kullanıcıların, piyasanın ve müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda sürekli gelişen ve güncellenen bir program. Hal böyle olduğundan AutoCAD’in sistem gereksinimi de yıldan yıla değişiklik gösterebiliyor.
AutoCAD sistem gereksinimleri ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Peki, siz AutoCAD kullanıyor musunuz? AutoCAD’i hangi alanlarda kullanıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.