Astro File Manager ile Android Uygulamaları ve Dosyalar Nasıl Yedeklenir?
Android kullanıcıları için yedek alma konusunda birçok çözüm var. Bu çözümler arasında en çok tercih edilenlerinden biri Android cihazdan bilgisayara USB bağlantısı üzerinden dosya kopya gönderme işlemi. Ancak bu yöntem geri yükleme açısından kimi zaman b
Android kullanıcıları için yedek alma konusunda birçok çözüm var. Bu çözümler arasında en çok tercih edilenlerinden biri Android cihazdan bilgisayara USB bağlantısı üzerinden dosya kopya gönderme işlemi. Ancak bu yöntem geri yükleme açısından kimi zaman başarısızlıkla sonuçlanabiliyor.
Astro File Manager, Android cihaz kullanıcılarının telefon ya da tabletlerini satın almalarıyla birlikte yükledikleri ilk uygulamalardan biri. Dosya yöneticisi kimliği ile daha çok bilinen uygulamanın en işlevsel yanlarından biri de uygulamaları ve dosyaları yedekleme yeteneğine sahip olması. Üstelik bunu Google Drive ve Dropbox iş birliği ile yerine getirmesiyle yeteneğini üst seviyeye taşıyor. Böylelikle uygulama yedekleriniz doğrudan bulut bilişim ürünlerinden olan Google Drive ve Dropbox üzerinde saklanmış, internetin olduğu her yerden ulaşılabilir kılınmış oluyor.
Astro File Manager uygulaması ile dosya ve uygulama yedeklemek oldukça kolay. Şimdi bu işlemi nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağım. Şunu da belirtmeliyim ki bu uygulama ile film, müzik, kitap ve video gibi diğer tüm dokümanlarınızı yedekleyebilirsiniz.
Öncelikle Astro File Manager uygulaması indiriyoruz.
Uygulamanın yüklenmesinin ardından hangi bulut bilişim servisini kullanacaksanız ana ekranın solunda yer alan “Locations” kısmından onu seçiyorsunuz ve Astro File Manager uygulamasına bu konuda yetki veriyorsunuz.
Örnek olarak “Google Drive” servisini kullanacağımızı ve uygulamalarımızı Google Drive üzerinde yedekleyeceğimizi düşünelim.
Uygulamanın ana ekranındayken sağa ve sola doğru yapılacak parmak hareketleri ile Astro File Manager’in seçeneklerine ve diğer ayarlarına ulaşabilirsiniz.Bu konuda bize yardımcı olacak seçenek alanı sağ bölümde yer alıyor.
“Application Manager” isimli başlığı seçiyoruz. Burası mobil cihazda yüklü uygulamaların listesini bize sunduğu gibi yedeklenmiş uygulamaların da listesini sunabiliyor. Yedeklemeden önce uygulamaların nereye yedekleneceğini belirtmemiz gerekiyor.
Bunun için de sağ üstte yer alan menüden “Preferences” seçeneğini seçiyoruz. Karşımıza gelen alanda yer alan “Set Backup Directory” satırını seçiyoruz.
Bu seçimin ardından “Select a file” alanı geliyor ve bizden yedekleme için klasör seçmemizi istiyor. Klasörler SD kart üzerinde yer alan klasörler. Ama biz Google Drive üzerinde yedekleme yapmak istiyoruz. Bunun için sola doğru parmak hareketiyle sol menüye geçiyoruz ve Google Drive ikonuyla da hemen fark edebileceğimiz Google Drive hesabımızı temsil eden e-posta adresini seçiyoruz.
İsterseniz doğrudan Google Drive ana dizinini seçebilirsiniz isterseniz de bu yedekleme işlemlerine özel klasör oluşturup onu seçebilirsiniz.
Ben “uygulama ve oyun” başlığında bir klasör oluşturdum ve yedekleme için orayı tanımlayacağım. Bunun için söz konusu klasörü seçip sol altta yer alan “OK” butonuna basmam yeterli.
Gördüğünüz gibi “Set Backup Directory” kısmında tanımlı konum değişti.
Yedeklenen uygulama ve oyunları yüklemek içinse yine “Application Manager” alanında yer alan “Backed up App” seçeneği altında görüntülenen oyun ve uygulamaların sağ kısımların tip atarak “install” butonunu kullanabilirsiniz.
Aynı işlemleri Android mobil cihazınızda yer alan müzik, film, video ve resim gibi öğeler için de yapabileceğinizi ve Android cihaz üzerinde yer alan hemen her şeyi kolayca yedekleyebileceğinizi hatırlatalım.