Android Wi-Fi Şifresi Öğrenme (Rootsuz)

Rootsuz şekilde Android Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir? Bu sorunun yanıtına dair detaylı rehber hazırladık. Ayrıca Wi-Fi şifresi öğrenme uygulamaları sıraladık.

Erkan Calp -

Rootsuz bir şekilde Android Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir? Windows işletim sistemli bilgisayarlarda Wi-Fi şifresini öğrenmek sadece birkaç saniyede mümkün. Peki, bunu Android'de yapmak için hangi adımlar izlenmeli?

Öncelikle telefondan Wi-Fi şifresi öğrenme mümkün değil şeklindeki varsayımların aslı yok. Android telefonunuzdan bağlandığınız Wi-Fi ağlarının şifresini öğrenmeniz mümkün. Wi-Fi şifresini öğrenmek Windows'taki gibi kolay olmasa da bu amaç doğrultusunda geliştirilen uygulamalar, işinizi bir hayli kolaylaştırır.

İnternet

Wi-Fi 6E Nedir? Ne Kadar Hızlı? Wi-Fi 6'dan Farkı Ne?

Evde, misafirlikte, ofiste, otobüste, kafede ve diğer pek çok yerde bağlandığınız ağlar aslına bakacak olursanız telefonunuzda depolanır. Bir kablosuz ağa bağlandığınız zaman o ağa bağlanmak için kullandığınız şifre doğrudan kaydediliyor. Böylece bir sonraki bağlanışınızda Wi-Fi şifresini yeniden girmeniz gerekmiyor.

Cihaz değişiminden sonra Wi-Fi şifresini görmeniz ya da Wi-Fi şifresini bir yakınınızla paylaşmanız gerekebilir. Sebep ne olursa olsun, Android Wi-Fi şifresi nasıl öğrenilir sorusunun cevabı aşağıdaki yöntemlerdedir. Bunları inceleyin, uygulayın ve çözüme ulaşın.

Android Wi-Fi Şifresi Nasıl Öğrenilir? (Rootsuz)

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon üzerinden Wi-Fi ağının şifresini öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk adım cihazınızın geliştirici seçeneklerini açmak. Bu işlemin nasıl yapılacağı konusunda bilginiz yoksa yukarıda yer alan bağlantıya tıklayarak rehberimizi inceleyebilirsiniz.

Geliştirici seçeneklerini açtıktan sonra ayarlar sayfasını görüntülemeniz gerekiyor. Etkinleştirme işleminin ardından ayarlar sayfasına eklenen geliştirici seçenekleri menüsüne dokunun. Bu işlemin ardından açılan sayfa üzerinden Android/USB hata ayıklama seçeneğini seçin.

Bir sonraki adım ise ADB sürücülerini indirip yüklemek. Daha sonra platform araçlarını indirin ve işlem tamamlandıktan sonra yüklem sürecini başlatın. Söz konusu araçları yüklediğiniz klasörü açın. Klasöre sağ tıklayıp "Komut Penceresi Aç" seçeneğine tıklayın.

Bu aşamada bir test gerçekleştirmeniz lazım. Bu sebepten ötürü akıllı telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın. Bu işlemin ardından komut satırına "adb services" yazın. Bu komutu yazarken tırnak işareti kullanmayın. Listede cihazınızı görürseniz komut satırına aşağıdaki komutu yazın. Bu işlemin ardından not defterinde telefonda kayıtlı Wi-Fi şifrelerini görebilirsiniz.

adb pull /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf c:/wpa_supplicant.conf

Android’de Wi-Fi Şifresi Öğrenmek İçin Kullanabileceğiniz Programlar Neler?

Dosya yönetici ile Wi-Fi şifresi bulma yöntemi çok mu uğraştırıcı görünüyor? Bazı mobil uygulamalar, sizi bu uğraştırıcı süreçten kurtarabilir. Bu tür uygulamaların root yetkisi istediğini tekrar belirtmek gerekiyor.

1. WiFi Key Recovery

Android işletim sistemine sahip olan cihazlar üzerinden kullanabileceğiniz bir uygulama olan WiFi Key Recovery’i ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde unuttuğunuz Wi-Fi şifrelerini çok hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz.

2. WiFi Keys

Kullanıcıların kullanabileceği bir diğer uygulama ise WiFi Keys. Ücretsiz olarak sunulan uygulama, kablosuz ağ şifresinin öğrenebilmesini mümkün hale getirir. WiFi Keys ayrıca yabancı kişilerin ağ erişimini önlemek için güçlü şifrelerin oluşturulmasını sağlar.

WiFi Keys, akıllı telefon ya da tablet üzerinden her defasında kablosuz ağ şifresini girmek zorunda bırakmaz. Kablousz ağın kapsama alanına girdiğiniz takdirde cihazınız otomatik olarak kablosuz ağa bağlanır.

3. WiFi Warden

Kayıtlı kablosuz ağların şifresini öğrenebilmenize imkân tanıyan WiFi Warden, çok başarılı bir arayüze sahip. Kolay kullanımı ile dikkat çeken uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Küçük dosya boyutuna sahip olan uygulamada kablosuz ağ şifresi öğrenmenin yanı sıra pek çok özellik yer alıyor.

4. WiFi Connection Manager

WiFi Connection Manager sayesinde Android işletim sistemine sahip olan cihazınızda bulunan kayıtlı kablosuz ağ parolalarını görebilirsiniz. Çok pratik bir kullanıma sahip olan uygulama, mevcut ağların çekim kalitelerini ve kanallarını da gösterir. Böylelikle kablosuz ağdaki olası sorunları görebilirsiniz.

Mevcut kablosuz ağlara ilişkin bilgileri grafik üzerinden görüntüleyebilmenize imkân tanıyan WiFi Connection Manager, bu sayede menüler arasında gezinmek zorunda kalmazsınız. Kablosuz ağ yönetimi konusunda çok başarılı bir uygulama olan WiFi Connection Manager’ı cihazınıza ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

5. WiFi Manager

Mobil cihaz üzerinden kablosuz ağ şifresi öğrenme imkânı sunan WiFi Manager, başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip. Ücretsiz olarak sunulan uygulama, kablosuz ağları listeler ve bağlantılar hakkında basit bilgiler sunar.

Benzer İçerikler

YORUMLAR