Android Telefonlara Mutlaka Kurulması Gereken 20 Uygulama
Android telefonlardan yeterince faydalanabilmek adına cihazlara kurmanız gereken uygulamaları sıraladık.
Windows 10 Performansı için gereken uygulamalar makalemize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Şimdi sırada Android telefonlardan yeterince faydalanabilmek adına, cihazlara kurmanız gereken uygulamalar var. Akıllı telefonlara çok fazla uygulama kurmak yerine işe yarayacak sayıda, kullanışlı yazılımları seçmek Android telefonunuzun hem performansını, hem de dahili belleğini rahatlatacak.
Akıllı telefonlar içine kurduğunuz uygulamaların faydalı ve işinize yarıyor olmasıyla daha da etkili cihazlara dönüşüyorlar. Günlük yaşam alışkanlıklarımızın tamamen bu cihazlar tarafından değiştiğini kabul edecek olursak, cihazlara kurduğumuz uygulamaların da önemi bir o kadar ön plana çıkıyor.
Üretkenlik, iletişim, sosyal medya, ofis, kişisel depolama, internet, müzik ve fotoğraf gibi tüm karakteristik, gündelik işlerimizi içine sıkıştırdığımız cep telefonlarımızda aslında her iş için tek bir uygulama kullanmak son derece yeterli. Ancak maalesef bu konuda kararsız kalabiliyor ve aynı işi yapabilen birden çok uygulamayı Android telefonlarımıza yüklüyoruz. Oysa daha tutumlu davranarak telefonumuzun donanım kaynaklarını verimli kullanmak mümkün.
Müzik Dinleme ve Kayıt Etme Uygulamaları
Android cihazlarda müzik dinlemek için birden fazla uygulama kullanmanıza gerek yok. Telefonunuzda “yer” sıkıntısı yaratmadan istediğiniz kadar müzik dinleyebileceğiniz Google Play Music ve ona alternatif Spotify servislerinden birini seçmeniz yeterli. Yeriniz bolsa kendi yaratacağınız listeleri telefonunuza da kayıt edebilirsiniz.
İlginizi çekebilecek alternatif makale: Müzik Tutkunları İçin En İyi Android Uygulamaları
Sosyal Medya Takibi Uygulamaları
Büyük olasılıkla birden fazla sosyal medya hesabına sahipsinizdir. Bu yüzden sadece bir uygulama ile yetinebilen azınlığa dahil olamayacağınızı düşünüyorum. Özellikle Türkiye’de kişi başına 3’ten fazla sosyal medya hesabı düştüğüne göre, ana akım uygulamaların hepsine ihtiyacınız olacaktır.
Hızlı Mesajlaşma Uygulamaları
Artık SMS atmanın tamamen unutulduğunu, bu alışkanlığın yerini hep iletişime açık hızlı ve görüntülü mesajlaşma servislerinin aldığını düşünürsek, yine ana akım 3 uygulamadan bahsetmek durumundayız. Bu 3 uygulama telefonlarda “olmazsa olmaz” uygulamalar oldular. Bu uygulamalar olmadan cep telefonlarının iletişim görevini tam anlamıyla yerine getirdiğini iddia edemeyiz.
Fotoğraf Çekmek ve Albüm Oluşturmak İçin Uygulamalar
Elbette telefonlarımızla resimler çekiyor ve paylaşıyoruz. Uygulama marketlerinden bu hobimizi tatmin edecek onlarca uygulamayı telefonlarımıza yüklemekten de imtina etmiyoruz. Bu noktada bazen hangi uygulamayı kullansak diye kafamızın karıştığı bile olabiliyor. Ancak bu hobimizi keyifle sürdürebilmek için temel uygulamaları kullanmak son derece yeterli.
Bu uygulamalara bir de eğlenceli bir fotoğraf işleme uygulaması eklemek isterseniz Android için yeni çıkan Prisma uygulamasını tavsiye ederim.
İlginizi çekebilecek alternatif makale: Android için En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları
Medya Oynatıcılar
Akıllı telefonlarınızı medya izlemek için kullanıyorsanız stok uygulamalar genellikle yeterli olamayabiliyor. Üstelik telefonunuzun markasına göre farklılıklar gösterebilen bu uygulamaları güncel bir başkasıyla değiştirmek faydalı olabilir. Medya oynatım yazılımlarında isim yapmış, yılardır güvendiğiniz ve kullandığınız programlardan vaz geçmeyin. Benim kullandığım sadece iki uygulama var. Tavsiye ederim.
İlginizi çekebilecek alternatif makale: Film Ve Dizi Tutkunları İçin En İyi Android Uygulamaları
Günlük Haber ve Aktualite Uygulamaları
Cep telefonlarımızı gündemi takip etmek için de kullanıyoruz elbette. Yoksa dünyadan bihaber yaşayamayız. Bunun için her haber ajansının uygulamasını telefonda barındırmak yerine genel olarak gündeme ulaşabilen bir uygulamayı seçmek daha yararlı olabiliyor. Böylelikle uygulama kirliliği de yaratmamış oluyoruz. Vatan, Haberler.com, Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, Sabah, Haber7, Posta, F5Haber, Fanatik, Sözcü ve çok daha fazlasını bu uygulamada bulabilirsiniz.
Depolama ve Paylaşım Uygulamaları
Elbette her türlü dosyanızı akıllı telefonunuzda barındırıyor olmak hem çok güvenli değil, hem de telefon kaynaklarını acımasızca kullanmaya gerek yok. Bu yüzden bulut depolama servislerini kullanmaya başlamak son derece akıllıca olabilir. Bulut depolama için en çok kullanılan iki servisten birini seçebilirsiniz. Bu servisler güvenli ve kolay kullanımlarıyla dünyanın en çok kullanılan bulut hizmetleri olarak gösteriliyorlar. Birini seçin.
Ofis ve Profesyonel İş Hayatı Uygulamaları
Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint gibi belgelerinize ulaşmak için birden fazla uygulama kullanmanıza gerek yok. Böylelikle yine hafıza ve dahili bellek üzerine yüklenmeyip tek bir ofis yazılımıyla iş takibine devam edebilirsiniz. Profesyonel hayatınızla hemen entegre olabilen bir takvim uygulaması arıyorsanız Google’ın Android için geliştirdiği uygulamayı tavsiye ederim.
Toplantılarınızda not almak, bu notları paylaşmak için de One Note uygulamasını kesinlikle öneriyorum.
En İyi Android PDF Okuyucuları