Android Telefon Hafıza Kartını Görmüyor Sorunu ve Çözümü
Android telefon hafıza kartını görmüyor sorunu nasıl çözülür? Bu rehberimizde Android telefonun Micro SD kartı görmemesinin olası nedenlerini inceleyeceğiz.
Akıllı telefonlarımızın depolama alanlarını genişletmenin en pratik ve uygun fiyatlı yollarından birisi olan Micro SD kartlar, günümüzde pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Peki ama Android telefonunuz hafıza kartını tanımıyorsa ne yapmalısınız? Bu rehberimizde Android telefon hafıza kartını görmüyor sorunu ve çözümü ile karşınızdayız.
Android Telefon Hafıza Kartını Görmüyor Sorunu Nasıl Çözülür?
- Akıllı Telefonunuzu Yeniden Başlatın
- Micro SD Kartın Çalışıp Çalışmadığını Kontrol Edin
- Micro SD Kartı Biçimlendirin
- Akıllı Telefonunuzdaki Portu Kontrol Edin
- Yetkili Teknik Servis ile İletişim Kurun
Android telefonunuza yeni bir hafıza kartı taktığınızda bunu görmediyse, yapmanız gereken ilk şey cihazınızı yeniden başlatmaktır. Basit gibi gözüküyor olsa da çoğu durumda bu adımın en pratik ve kesin çözümlerden birisi olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Eğer ilk yöntem işe yaramadıysa, Micro SD kartı başka bir cihaza bağlayarak çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. Örneğin başka bir akıllı telefona ya da bilgisayarınıza bağlayarak onda herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Şayet diğer cihazlar da hafıza kartını tanımıyorsa, üçüncü ve beşinci adıma geçin.
Telefonunuzu yeniden başlatmak için aşağıda yer alan adımları uyguladığınızdan emin olun.
- Ekranda Android logosunu görene kadar Güç düğmesini ve Sesi Azaltma düğmesini birkaç saniye basılı tutun.
- Çıkan seçenekler arasından Yeniden Başlat seçeneğine tıklayın.
- Telefonunuz otomatik olarak kendini yeniden başlatacaktık.
Eğer bilgisayarınız ya da akıllı telefonunuz hafıza kartını tanıyorsa ancak içindeki dosyaları göstermiyorsa, bazı yazılımsal uyumluluk sorunları olabilir. Bu nedenle yapmanız gereken şey çoğu durumda hafıza kartını biçimlendirmek olacaktır. Bunu isterseniz akıllı telefonunuzdan, isterseniz de bilgisayarınızdan yapabilirsiniz. Bu işlem geri alınamaz, bu yüzden devam etmeden önce hafıza kartındaki tüm verileri kaybetmekten memnun olduğunuzdan emin olun!
- Ayarlar > Pil ve Cihaz Bakımı'na Gidin
- Depolama Seçeneğine Tıklayın
- Üç Noktaya Tıklayın
- Gelişmiş Seçeneğini Tıklayın
- SD Kart Üzerine Dokunun
- Biçim Seçeneğini Seçin
- Bu Aşamadan Sonra Gerekli İşlemleri Cihaz Kendi Halledecektir
Olası sorunlardan birisi de akıllı telefonunuz ile ilgili olabilir. Bu nedenle akıllı telefonunuza başka bir hafıza kartı takarak fiziksel portta herhangi bir sorun olup olmadığına bakmalısınız. Yani sorun belki de akıllı telefonunuzun fiziksel donanımında olabilir. Port girişlerinin toz veya kir barındırmadığın emin olun ve bir kürdan yardımıyla nazikçe slotları temizleyin. Sorunun hangi cihazdan kaynaklandığını bulduğunuzda, ve buna kendi başınıza çözüm getiremediğinizde, en yakın yetkili teknik servis ile iletişim kurmak mantıklı olacaktır.
Bunun için satın alım yaptığınız yer ya da garanti belgesindeki teknik servis listesindeki en yakın konum ile iletişime geçebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu rehberde akıllı telefonunuzun hafıza kartını tanımamasının ardında yatabilecek olası sorunlara ve bunların çözümlerine göz attık. Peki siz bu işlemlerle hafıza kartınızı kurtarmayı başarabildiniz mi?
Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.