Android için Periscope Bildirim Ayarları Nasıl Yapılır?
Settings yazılı kısım hemen kendi profilinizin altında yer alıyor. 4 farklı uygulama içi etkileşim ile bildirim alma ihtimalinizin gön önünde bulundurulmasıyla sizin hangi durumlarda uyarılmak isteyeceğinize kendiniz karar veriyorsunuz.
Telefonlarla birlikte gelişen teknolojinin bu ürünler içerisinde bulmuş olduğu geniş alan bizlere iletişim kurmak konusunda da yeni formüller ve çözüm yolları sunuyor. Birçok uygulama yeni bir şeyler denerken ilgisizlikten kaybolup giderken Periscope, Twitter'ın da desteği ile birlikte yeni bir akım başlattı diyebiliriz. Periscope için ve diğer iletişim amaçlı uygulamalar için kesin olan bir gerçek varsa, o da bu uygulamaları kontrolümüz altında tutmak istememizdir. Sonuçta, kullanacağınız iletişim aracınızın istediğiniz gibi çalışması gerekiyor.
Bazılarımız her detay konusunda bildirim takibi gerçekleştirmeye hazır bir durumdayken gün içerisinde birçok farklı iş ile yoğun olanlar her daim rahatsız olmama eğilimini sergiliyorlar ve sadece önemli olan haberleri takip etmekten yanalar. Periscope'u hazırlayanların bu noktada uygulamayı kullananların ne şekilde bildirim almak istediklerini düşünmesi zarif bir hamle olmuş. Konumuza da gelmişken, aslında bu ayarları gerçekleştirmenin de oldukça basit olduğunu göreceksiniz.
Periscope şimdilik ne yazık ki Türkçe dil desteğine sahip olmayan bir uygulama ve İngilizce arayüz ile kullanmak bu durumda nispeten zorunlu bir hal alıyor. Bu noktada yardımcı olabilmek için ayarlar içersinde karşılaşacağınız arayüze birlikte göz atacağız.
Followed User Goes LIVE = Takip Edilen Kullanıcı Çevrmiçi Olduğunda
Takip ettiğiniz bir kullanıcı hesabıyla giriş yaptığında bildirim almanızı sağlar. Bu bildirim özellikle bazı kullanıcıların aktivitelerini yakından takip etmek isteyenlerin işine yarayacaktır. Ortak bir yayın için bekleyen bir arkadaşınız varsa onun bağlanmasıyla yayın yapacak kişinin başlamasına az kaldığın anlamanız mümkün olacaktır. Ne var ki, bildirimlerin çok olmasından hoşlanmayanların bunu kapatmalarını öneririz.
Followed User Shares Broadcast = Takip Edilen Kullanıcı Yayına Başladığında
Takip ettiğiniz arkadaşlarınız yayın yapıyor ve onları düzenli olarak takip mi ediyorsunuz. O halde bu bildirimin gelmesi işinize yarayacaktır. Haftalık yayın yapan ve programlarını kaçırmak istemediğiniz popüler kullanıcıların da aktivitelerini anında yakalamanız mümkün olacaktır.
User Follows You = Yeni Bir Takipçiniz Olduğunda
Kendiniz yayın yapıyorsanız ve sosyal medya aktiviteleriniz konusunda bilgi almak yapmış olduğunuz çalışma kapsamında önemliyse bu bildirim size ulaşmasını isteyebilirsiniz.
Suggested First Time Broadcasts = Tavsiye Edilen İlk Yayınlar
Periscope uygulamasını yeni kullanmaya başlayan ve boş zamanları olanlar veya Periscope olmadan nefes alamayanlar için tavsiye edilen yayınlar konusunda bildirim almak eğlenceli olacaktır.
BONUS:
Autosave Broadcast = Yayınları Otomatik Kaydet
Hazır ayarlara dokunmuşken bildirimlerle ilgisi olmayan ama aynı arayüz içerisinde yer alan bir seçeneğe daha değinmek istedik. Bu seçeneği açmanız durumunda izlemiş olduğunuz yayınları sonradan tekrar izleyebilmek için kaydetmiş olacaksınız.
Ayarlara ulaşamayanlar için ufak bir not da düşmek isteriz. Settings yazılı kısım hemen kendi profilinizin altında yer alıyor. 4 farklı uygulama içi etkileşim ile bildirim alma ihtimalinizin gön önünde bulundurulmasıyla sizin hangi durumlarda uyarılmak isteyeceğinize kendiniz karar veriyorsunuz. Uygulamayı kullanırken bu tarz ayarlarla uğraşmak elbette hızlı bir başlangıç olmayacaktır ama sizin ihtiyaçlarına göre gelecek olan bir hizmet daha ilk gün içerisinde size sunulan hizmeti daha kaliteli bir hale getirecektir. Henüz Periscope kullanmaya başlamadıysanız hemen aşağıda yer alan bağlantı butonlarından uygulamalara ulaşabilirsiniz.