Android için En İyi Ses Kaydetme Uygulamaları

Akıllı telefonların bu denli popüler ve yaygın olmadığı zamanlarda kullanıcılar harici ses kayıt cihazları kullanarak kayıt işlemlerini gerçekleştiriyordu. Aslında bu cihazlar hala teknoloji marketlerdeki yerlerini koruyor. Fakat akıllı telefonların geli

Emircan Erdoğan -

Akıllı telefonların bu denli popüler ve yaygın olmadığı zamanlarda kullanıcılar harici ses kayıt cihazları kullanarak kayıt işlemlerini gerçekleştiriyordu.

Aslında bu cihazlar hala teknoloji marketlerdeki yerlerini koruyor. Fakat akıllı telefonların gelişmiş özellikleri sebebiyle ne yazık ki bu cihazlar da yok olmaya yüz tutmuş durumda. Kim cebinde son teknolojiyle geliştirilmiş bir ürün varken harici bir ses kaydediciye ihtiyaç duyar ki?

Her ne kadar akıllı telefonlar üzerinde cihaza entegre olarak gelen bir ses kaydetme uygulaması sunuluyor olsa da bu seçenek bazen yetersiz kalıyor ve beklentileri karşılamakta zorluk çekiyor. Elbette ki birçok kullanıcının aklına "cihazımda hali hazırda bir ses kaydedici varken neden başka bir tane kullanayım?" sorusu gelebilir fakat emin olun ki profesyoneller tarafından özel olarak hazırlanan bazı uygulamalar ses kayıtgibi basit bir işlemin bile aslında ne kadar özen gerektirdiğini kanıtlıyor.

Google Play'e şöyle bir göz attığımızda karşımıza tonla ses kaydetme uygulaması çıkıyor. Fakat bunların birçoğu varsayılan kaydetme uygulamasının sunduğu kalitenin ve kullanım deneyiminin üzerine çıkamıyorlar. Haliyle bunları kullanmanın pek bir mantığı olmuyor.

Tamindir ekibi olarak Android cihazlar üzerinde kullanılabilecek en iyi ses kayıt uygulamalarını tek tek inceledik ve hepsini tek bir yerde topladık. Listemizde yer alan uygulamaların her biri kendine has özelliklere sahip.

Şimdi hep birlikte bu uygulamalara bir göz atalım.

1- Evernote

Not alma uygulamaları arasında haklı bir popülerliğe sahip olan Evernote'un aynı zamanda mükemmel bir ses kaydetme uygulaması olduğunu biliyor muydunuz? Uygulamanın en iyi yanı farklı özellikleri tek bir çatı altında toplaması ve kullanıcılara kesintisiz bir deneyim sunması.

Evernote'u kullanarak yazılı notlar alabileceğimiz gibi ses klipleri de kaydetme şansına sahibiz. Bu ses kliplerini farklı kanallar üzerinde paylaşabilir veya bulut depolama servisleri üzerinde saklayabiliriz. Birçok fonksiyonu bir araya getirmesiyle arayüzü birçok kullanıcı için biraz komplike gelebilir fakat işlev olarak kesinlikle üst düzey bir kalite sunuyor.

2- Skyro Voice Recorder

Sadeliği karşısında hayranlığa kapıldığımız Skyro Voice Recorder'ın en önemli özelliği şık tasarımı ve herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilecek arayüzü. Ücretsiz olarak sunulmasına rağmen hiçbir şekilde reklam içermeyen uygulama, üstün bir ses kaydetme kalitesine sahip. Uygulama ile kaydedilen sesler deyim yerindeyse 'cam gibi'.

Kaliteye ek olarak uygulamanın hoşumuza giden bir özelliği daha var; ses kliplerini fotoğraflarla ve notlarla zenginleştirebilme. Bu özellik sayesinde basit ses kayıtlarına notlar ve fotoğraflar ekleyip onları daha bilgilendirici bir hale getirebiliriz.

3- eRecorder

İş insanları, gazeteciler, öğrenciler ve ses kaydetme işlemini sık sık gerçekleştiren her meslek grubunun kullanması gereken uygulamalardan bir tanesi. SoundCloud desteğiyle öne çıkan eRecorder'da sunulan her özellik, basit arayüze düzenli bir şekilde dağıtılmış. Dolayısıyla kullanım esnasında herhangi bir sıkıntı yaratmıyor.

Uygulamanın en iyi yanlarından bir tanesi kullanıcılara ses kalitesini diledikleri gibi ayarlayabilme şansı vermesi. Cihazda kalan boş alana göre ses kalitesini dilediğimiz gibi değiştirebiliyoruz. Buna ek olarak yapılan kayıtları Mac, Windows ve Linux gibi farklı platformlar üzerinde herhangi bir format sorunu yaşamadan çalabilme şansına da sahibiz.

Sınırsız kayıt imkanı sunan eRecorder'da kaydedilen her klip, kronolojik olarak sıralanıyor ve bu şekilde arşivleniyor. Özel klasörler oluşturup kayıtları bu klasörler içerisinde toplamak da mümkün kılınmış.

4- PCM Recorder

Basitliği ve kullanım kolaylığıyla ön plana çıkan PCM Recorder'da birkaç saniye içerisinde kavranabilecek bir arayüze yer verilmiş. Basitliğine rağmen şık görünmeyi de başaran bu arayüzde yer alan tüm birimler kullanıcının işini kolaylaştırmak üzere tasarlanmış.

Üst bölümdeki ekrandan kayıt süresini görebiliyor, butonları kullanarak durdurma, başlatma ve kaydı dondurma gibi işlemleri yerine getirebiliyoruz. Uygulama üzerinden ses kayıtlarının saklanacağı hedef klasörü belirleyebiliyor ve kliplerin başlıklarını isteklerimiz doğrultusunda düzenleyebiliyoruz.

Bunlara ek olarak PCM Recorder'da klipleri dinlerken ileri ve geri sarma gibi işlemleri de gerçekleştirebilme şansına sahibiz.

5- Easy Voice Recorder

Toplantılarımızı, derslerimizi, görüşmelerimizi veya röportajlarımızı kaydetmek amacıyla kullanabileceğimiz Easy Voice Recorder'ın en önemli özelliği arkaplanda dahi ses kaydetme işlemine devam edebilmesi. Bu özellik sayesinde bir yandan ses kaydı yaparken bir yandan da cihazımız üzerinde başka işlemler yapabiliyoruz.

Easy Voice Recorder'ın birçok kullanıcıyı cezbedecek potansiyele sahip bir özelliği daha var; telefon aramalarını kaydedebilmesi. O an yaptığımız telefon konuşmasını bu özellik yardımıyla kayıt altına alabiliyor ve arşivimizde saklayabiliyoruz. Elbette seslerin yüksek kalitede kaydedildiğini belirtmeden geçmeyelim.

6- Smart Voice Recorder

Akıllı cihazlara yaraşır bir akıllı ses kaydedicisi. Bir ses kaydetme uygulaması nasıl akıllı olabilir ki? Smart Voice Recorder, akıllı sıfatını hak etmek için rakiplerinin çoğunda göremediğimiz bir görevi yerine getiriyor.

Uygulamanın en önemli özelliği kayıt işlemleri esnasında sessiz kısımları kayda almayıp, sadece ses duyulan kısımları kaydetmesi. Bu sayede uzun kayıt işlemleri esnasında boş olan kısımları es geçip sadece ses içeren kısımları kaydedebilirsiniz.

Diğer ses kayıt uygulamalarında görmeye alıştığımız paylaşım özellikleri bu uygulamada da mevcut. Bu özellik ile kaydettiğimiz klipleri WhatsApp, Dropbo gibi servisler üzerinden başkalarına gönderebiliyoruz.

7- Tape-a-Talk

Yüksek kaliteli ses kaydı alabilmek için özel olarak tasarlanmış olan bu uygulama ile bulunduğunuz ortamlardaki sesleri en ince ayrıntılarına kadar kayıt altına alabilirsiniz. Uygulamada hem düşük hem de yüksek kalitede ses kaydı alabilmek mümkün kılınmış. Bu sayede çok fazla önem arz etmeyen sesleri düşük kalitede kaydedebilri ve cihazda çok yer tutmalarını engelleyebilirsiniz. Buna ek olarak yapılan kayıtların gereksiz kısımlarını keserek geriye asıl ihtiyacınız olan kısmı da bırakabilirsiniz.

Uygulamada Dropbox desteği sunuluyor ve bu sayede kullanıcılar aldıkları ses kayıtlarını Dropbox hesapları üzerine aktarabiliyor.

8- Cogi

Listemizin son uygulaması olan Cogi birçok otorite tarafından kategorisinin en iyileri arasında gösteriliyor. Sunduğu özelliklere göz gezdirdiğimizde bu sıfatı haklı bir şekilde elde ettiğini görebiliyoruz.

Uygulamada birçok özellik sunulmasına rağmen arayüz son derece basit ve herkes tarafından anlaşılır bir seviyede tutulmuş. Not almaya vakit bulamadığımız zamanlarda meydana gelen önemli konuşmaları veya olayları Cogi ile kayıt altına alabiliyoruz. Bu ses kliplerine istersek fotoğraflar ve notlar ekleyerek onları daha bilgilendirici bir hale getirmek de mümkün kılınmış.

Kaydettiğimiz ses dosyalarını daha sonra farklı kanallar üzerinden paylaşabilme şansına da sahibiz. Genel olarak akıcı ve sorunsuz bir kayıt alma deneyimi sunan Cogi, hem profesyonel hem de özel yaşantımızda kullanabileceğimiz bir yapım.

WhatsApp'ta Bugüne Kadar Kaç Mesaj Attınız?

Benzer İçerikler