Android İçin En İyi 10 Otomasyon Uygulaması

Android cihazların en güzel özelliklerinden bir tanesi, kullanıcılara yüksek seviye kişiselleştirme olanağı tanıması diyebiliriz. Bu tanıdığı özgürlük sayesinde kendinizi de kolayca ifade edebiliyorsunuz.

Elifcan Mehekli Çakmak -

Android cihazların en güzel özelliklerinden bir tanesi, kullanıcılara yüksek seviye kişiselleştirme olanağı tanıması diyebiliriz. Bu tanıdığı özgürlük sayesinde kendinizi de kolayca ifade edebiliyorsunuz.

Kişiselleştirme amaçlı kullanabileceğiniz çok çeşitli uygulama var. Aynı zamanda hem kişiselleştirme yapabileceğiniz hem de verimliliğinizi artırabileceğiniz otomasyon uygulamaları da bunlardan bir tanesi. Otomasyon uygulamalarının temel amacı cihazınızdaki ufak tefek önemsiz gibi görünen fakat çok zaman harcadığınız işleri otomatize etmek. Yani bundan sonra elle tek tek uğraşmak yerine bu tarz işleri otomatik olarak yapması için cihazınıza bırakabiliyorsunuz. Otomasyon uygulamaları arasında da çeşitli kategoriler bulunuyor.

Örneğin cihazınızın zil sesinin işe gittiğinizde açık olmasını ve eve geldiğinizde kısık olmasını istiyorsanız bunun için uğraşmanıza gerek kalmıyor. Zira bu otomasyon uygulamaları bunu sizin için otomatik olarak yapıyor. Biz de bugün sizler için en iyi 10 otomasyon uygulamasını derledik.

Call Recorder ACR

Call Recorder, adından da anlaşılacağı gibi bir telefon görüşme kayıt uygulaması. Bu uygulama ile Android cihazınız ile yaptığınız ve yapacağınızı telefon görüşmelerinizi otomatik olarak kaydetme şansına sahipsiniz.

Uygulama sade arayüzü ve kullanışlı özellikleri ile dikkat çekiyor. Bu uygulama ile yaptığınız görüşmeleri kaydedebileceğiniz gibi yaptığınız aramaları uzun süre saklayabiliyor ya da başkalarına gönderebiliyorsunuz.

Uygulama ile arama kayıtlarını tarihe göre gruplayabiliyor, eski kayıtları otomatik olarak silebiliyor, şifre ile bu görüşmeleri koruyabiliyor, dosyaları farklı formatlarda kaydedebiliyor, numaraya ya da isme göre kaydetmeyi otomatize edebiliyorsunuz.

App Cache Cleaner

Android cihazların en büyük sorunlarından birisi de sürekli olarak hafızada biriken dosyalar diyebiliriz. Bunları tek tek sürekli olarak elle temizlemek istemiyorsanız App Cache Cleaner bu işi sizin içini otomatize edebiliyor.

Bu uygulama ile tek dokunuşla cihazınızda boşuna yer kaplayan dosyaları silebiliyorsunuz. Bunu da otomatik olarak yapabiliyorsunuz. Bu otomatik olarak silme işlemini gerçekleştirmek için belirleyeceğiniz süre ise tamamen sizin özel isteklerinize bağlı.

Bununla birlikte uygulama ile bazı uygulamalar için hafıza temizleme listesi oluşturabiliyor ve bu uygulamalarla ilgili detaylı bilgilere erişebiliyorsunuz.

Atooma

Bir diğer otomasyon uygulaması olan Atooma da yine başarılılar arasında diyebilirim. Bu uygulamayı bir nevi IFTTT gibi düşünebilirsiniz. Fakat burada çevrimiçi değil cihazla ilgili çevrimdışı işleri idare ediyorsunuz.

Yani uygulama "eğer şu olursa bunu yap" mantığını kullanarak cihazınızdaki pek çok şeyi otomatize ediyor. Bunlar arasındaeve gidince wifi açma, fotoğrafları otomatik dropbox'a atma gibi özellikler bulunuyor.

Bu şekilde kullanabileceğiniz pek çok koşullu özellik bulunan uygulama ile hem zamandan kazanıyor hem de kolay bir kullanım sağlamış oluyorsunuz.

Automated Device

Automated Device da yine Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir otomasyon uygulaması. Bu uygulama ile cihazınızda gündelik yaptığınız işleri otomatize edebiliyorsunuz.

Uygulamanın amacı herkesin günlük olarak cihazında yaptığı ve tekrar eden işleri otomatik hale getirmek. Yani örneğin uygulama ile işe gittiğinizde wi-fi açmak gibi bir işlemi otomatik olarak yapabiliyorsunuz.

Uygulamada kullanabileceğiniz pek çok koşul olduğu gibi özellik de bulunuyor. Bu özelliklerden bazılarını wi-fi, zil sesi, bluetooth, parlaklık gibi sayabiliriz. Bu sayede hem zamandan kazanıyor hem de işinizi kolaylaştırıyorsunuz.

AutomateIt

AutomateIt de adından da anlaşılabileceği gibi cihazınızı otomatize etmek için kullanabileceğiniz bir diğer yardımcı araç. Bu uygulama ile zamanınızı tasarruflu kullanabiliyor ve hayatınızı kolaylaştırabiliyorsunuz.

Uygulamanın yaptığı işe gelecek olursak bazı koşullar ve bu koşulların sonuçları bulunuyor. Yani örneğin uygulamaya bir koşul gerçekleştiğinde şu işlemi yap diyorsunuz ve böylece o işlem otomatik olarak gerçekleşiyor.

Bu koşullardan bazılarını bluetooth, belli kişiden gelen arama, uygulama durumu, hava durumu gibi sayabiliriz. Bu koşullara göre ayarlanacak özelliklere ise bildirim, ses modu, kulaklık modu, duvar kağıdı ayarlamayı örnek verebiliriz.

IFTTT

Artık IFTTT'yi bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Açılımı "If This Then That" olan uygulamayı Türkçe'ye çevirecek olursak "Şu olursa bunu yap" şeklinde çevirebiliriz. Bu da aslında kendini açıklıyor diyebilirim.

Bu uygulama cihazınızın özelliklerini otomatize etmektense daha çok sosyal medya ve diğer çevrimiçi araçları otomatize etmek için kullanılıyor. Bunlardan bazılarını Google Drive, Facebook, Twitter, Instagram, Gmail, Flickr gibi sayabiliriz.

Bu uygulama ile bazı talimatlar veriyorsunuz ve bu talimatlar gerçekleştiğinde işleminiz de gerçekleşiyor. Örnek vermek gerekirse Facebook'a yüklediğim her fotoğraf Google Drive'a gitsin dediğinizde bu koşul her gerçekleştiğinde o işlem de gerçekleşiyor.

Llama

Llama da yine benzerleri gibi otomasyon amaçlı kullanabileceğiniz bir diğer yardımcı araç uygulaması. Bu uygulama ile cihazınızdaki pek çok elementi otomatize ederek kullanma şansına sahip oluyorsunuz.

Uygulama ile telefonunuzda sürekli olarak değiştirdiğiniz ayarları otomatik olarak değiştirme şansına sahip oluyorsunuz. Yine bunun için belli koşullar belirliyor ve bu koşullara işlemler atıyorsunuz diyebilirim.

Örneğin iş yerinde toplantıya girdiğiniz zaman zil sesinizin yüksek çalarak sizi utandırmasından sıkıldıysanız ve kapatmayı unutuyorsanız bu uygulama ile bunu otomatik olarak ayarlayabiliyorsunuz.

MacroDroid

MacroDroid de yine bir diğer otomasyon uygulaması. Kullanıcı dostu arayüzü ve kolay kullanıma sahip olması ile dikkat çeken uygulamanın en önemli ve ayırt edici özelliklerinden bir tanesi ise Türkçe desteğine sahip olması diyebilirim.

Uygulama ile benzerlerinde olduğu gibi yine bazı koşullar belirleyerek işlemleri otomatik olarak gerçekleştiriyorsunuz. Örneğin uygulama ile telefonu sallayarak fotoğrafı Facebook'a yükleme şansına sahipsiniz.

Uygulamada kullanabileceğiniz uygulama, pil durumu, bluetooth, saat, mekan gibi 45'den fazla koşul bulunuyor. Bununla birlikte telefona cevap verme, bildirim alma gibi 70'dan fazla da görev bulunuyor.

SkipLock

SkipLock belki adından da anlayabileceğiniz gibi kilit ekranı ile ilgili bir otomasyon uygulaması. Uygulamanın temel amacı kilit ekranını parola girmeden geçmenizi sağlamak. Bu sayede her seferinde parola girme derdinden kurtuluyorsunuz.

Genellikle iş yerine giden insanlar kilit ekranına güvenlik açısından parola koymayı tercih ediyor. Fakat zaman zaman sık sık telefonunuzu kullanmanız gerekebiliyor ve bu durumda parola girmek işkenceye dönüşebiliyor.

Bu uygulama ile sizin belirlediğiniz koşullar gerçekleştiğinde cihazınız kilit ekranında size parola sormuyor. Bu koşullardan bazılarına belli wi-fi ve bluetooth cihazlarını örnek verebiliriz. Yani evdeki wi-fi'a bağlandığınızda parola otomatik olarak kalkıyor.

Velis Auto Brightness

Velis Auto Brightness da yine adından da anlaşılacağı üzere bir ekran parlaklığı ayarlama uygulaması. Bu uygulama ile ekran parlaklığınızı çeşitli koşulları belirleyerek otomatik olarak ayarlayabiliyorsunuz.

Bu uygulama cihazınızın sensörlerini kullanarak ortama göre size en iyi ve en kullanışlı parlaklık seviyesini belirleyerek sunuyor. Ayrıca cihazı ilk açtığınızda ışık ayarlarını belirlemeniz için bir ekran çıkıyor.

Kapsamlı özellikleri ile dikkat çeken uygulama ile cihazınızın parlaklık seviyesini ayarlama işlemini otomatik hale getirebiliyor ve zamandan tasarruf edebiliyorsunuz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR