Android İçin En İyi 10 Google Reader Alternatifi

Google Reader kapanacağını anons ettiği zaman, pek çok kullanıcı isyan etmişti. Zira Google Reader hayatımızın önemli bir parçasıydı.

Android İçin En İyi 10 Google Reader Alternatifi

Google Reader kapanacağını anons ettiği zaman, pek çok kullanıcı isyan etmişti. Zira Google Reader hayatımızın önemli bir parçasıydı.

Google Reader, okumak istediğimiz kaynakları bir araya toplayan bir uygulamaydı. Böylece vakit bulup da okuyamadığınız makaleleri, haberleri ve çok daha fazlasını geri dönüp istediğiniz zaman okuma şansına sahip oluyordunuz. Bu yüzden de herkes gibi ben de Google Reader kapanacağı zaman boşluğa düştüm diyebilirim. Çünkü Reader ile takip ettiğim çok fazla kaynak vardı ve yerini hiç bir şeyin tutamayacağını düşünüyordum.

Fakat zaman geçtikçe Reader'a çok fazla alternatif çıktı. Bu yüzden de eksikliğini çok kısa bir süre hissettik. Hatta öyle ki artık Android cihazlarınızda bile kullanabileceğiniz başarılı onlarca RSS uygulaması mevcut. Tek yapmanız gereken sizin ihtiyaç ve isteklerinize hitap eden uygulamayı bulmak.

Biz de bugün sizler için Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi 10 Google Reader alternatifini derledik. Eğer böyle bir ihtiyacınız varsa listemize göz atabilirsiniz.

Digg

Reader'dan sonra kullanıcılara sunulan Digg uygulaması, Android cihazlarınızda ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir RSS uygulaması. Bu uygulama ile internetteki ilginç haberlere ulaşabilirsiniz.

Uygulama aracılığıyla beğendiğiniz yazarları, blogları ve haber kaynaklarını kolayca bulup takip edebiliyorsunuz. Ayrıca RSS akışlarını düzenleyip organize edebiliyorsunuz.

Yine uygulama aracılığıyla haber ve hikayeleri daha sonra okumak için kaydedebiliyor ve isterseniz Facebook, Twitter, e-mail gibi yollarla paylaşabiliyorsunuz.

Feedly

Günümüzde en popüler ve en çok kullanılan RSS uygulamalarından bir diğeri de Feedly. Bunun sebebi de kapsamlı özellikleriyle birlikte size sade ve modern bir arayüz ile kolay bir kullanım sunması diyebilirim.

Uygulama bütün cihazlarınızla senkronize olabiliyor, bu sayede nereye giderseniz gidin hesabınıza giriş yaparak haberlerinize ve kaynaklarınıza erişebiliyorsunuz. Uygulama üzerinden kaynak bulmak da çok kolay.

Uygulamanın minimalist tasarımı ve okunabilirliği yüksek seviyede tutulmuş olması da onu en iyilerden birisi yapıyor.

Flipboard

Yine Android cihazlardaki en iyi RSS uygulamalarından birisi olan Flipboard aslında kişiselleştirilebilir bir dergi uygulaması diyebiliriz. Uygulamada sadece kendi hesabınızda ve arkadaşlarınızın hesabında paylaşılanları görebiliyorsunuz.

Uygulama ile haberler size bir resim galerisi gibi gösteriliyor. Bu sayede yalnızca ilginizi çekenleri aralarından seçmeniz daha kolay oluyor.

Ayrıca uygulama ile sevdiğiniz haberleri daha sonra okumak üzere kaydedebiliyor ve arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Tam bir RSS uygulaması olmasa da çok büyük oranda benzerlik taşıyor diyebilirim.

Google Play Gazetelik

RSS uygulamalarından bahsedip de Gazetelik uygulamasını listeye almamak olmaz. Google Play Gazetelik milyonlarca kişi tarafından indirilip kullanılan belki de en popüler RSS uygulaması diyebilirim.

Uygulama ile istediğiniz kaynakları ekleyerek kolayca takip edebiliyor ve hiçbir şeyden habersiz kalmıyorsunuz. Hem dünyada olup bitenleri hem de kendi kaynaklarınızı takip edebileceğiniz çok kapsamlı bir uygulama diyebilirim.

Farklı kategoriler altında yer alan kaynaklara üye olabileceğiniz gibi kendi kaynaklarınızı da tek bir dokunuşla ekleyebiliyorsunuz.

gReader

gReader da yine Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz başarılı bir RSS uygulaması. Google Reader'ın resmi olmayan alternatifi gibi adlandırabileceğimiz uygulama da 1 milyondan fazla indirilmiş.

Uygulama sade bir arayüze ve geniş kapsamlı özelliklere sahip. Uygulama ile okumak istediğiniz kaynaklara ve içeriklere kolaylıkla abone olabiliyorsunuz. Ayrıca çevrimdışı bile okuyabiliyorsunuz.

Uygulamada gelişmiş arama sistemi, bildiri sistemi, sosyal ağlarda paylaşma özelliği, farklı okuma modları gibi pek çok özellik bulunuyor.

News360

News360 aslında tam bir RSS uygulaması değil. Yani kendi kaynaklarınızı ekleme şansına sahip değilsiniz fakat bu tarz uygulamalar arasında en başarılı kişiselleştirme sistemine sahip olanı olduğu için adeta bir RSS gibi çalışıyor.

Uygulama internet üzerindeki kaynakları toplayarak size sunar ve siz de içlerinden beğendiklerinizi seçip okudukça uygulama kendini buna göre güncelleyerek sadece sizin beğeneceğiniz haberleri sunmaya başlar.

Ayrıca uygulamaya  Facebook, Twitter, Google+ veya Evernote hesaplarınızla bağlandığınızda uygulama bu hesaplarınızdaki bilgilere göre de kişisel tercihlerinizi analiz ederek haberlerini güncelliyor.

Pocket

Pocket da yine bir diğer başarılı içerik saklama uygulaması diyebilirim. Bir RSS uygulaması gibi çalışmayan uygulama ile sosyal medyada veya internette gördüğünüz haberleri daha sonra okumak üzere saklayabiliyorsunuz.

Eski adı Read It Later olan Pocket uygulaması ile diyelim ki Twitter'da geziyorsunuz ve ilginizi çeken bir haber gördünüz fakat okumaya vaktiniz yok, tek yapmanız gereken paylaş butonuna tıklayıp Pocket'e ekle demek.

Ayrıca internette görüp eklediğiniz yazıları daha sonra çevrimdışı okuma şansına da sahipsiniz. Modern arayüzü ile de dikkat çeken Pocket, çok kullanışlı.

Linkedin Pulse

Bir diğer Google Reader alternatifi olan LinkedIn Pulse, adından da anlayacağınız üzere size profesyonel haberleri getiriyor. Fakat tamamen kişiselleştirilebilir bir şekilde bu haberleri size sunuyor.

Bu açıdan da neredeyse bir RSS uygulaması gibi çalışan uygulama ile farklı kategorideki binlerce haber kaynağını anlık olarak takip edebilir, beğendiğiniz içerikleri sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

LinkedIn hesabınızla giriş yaparak kullandığınız uygulamada yine kendi RSS kaynaklarınızı da oluşturup kullanma şansına da sahipsiniz. Böylece günlük olarak olan bitenden anında haberdar olabilirsiniz.

RssDemon

RssDemon da yine bir diğer başarılı RSS uygulaması. Gayet hızlı çalışan uygulama ile abone olduğunuz haber, blog ve diğer sitelerin içeriklerini Android cihazınızdan kolayca takip edebilirsiniz.

Uygulama çok sade bir arayüze sahip ve güzel olsun diye uğraşılmamış. Daha çok fonksiyonalite üzerine odaklanılmış olan uygulama ile aynı zamanda Podcast içeriklerini de dinleyebiliyorsunuz.

Uygulama ile OPML formatındaki aboneliklerinizi içe ve dışa aktarabiliyorsunuz. Yine uygulama ile sosyal ağlarda beğendiğiniz içerikleri tek bir tıkla paylaşabiliyorsunuz.

RSS Reader

Son uygulamamız olan RSS Reader son fakat diğerlerinden geri kalan bir uygulama değil. Ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bu uygulama sade ve temiz arayüzü ve hızlı çalışması ile düzgün bir Reader alternatifi.

Uygulama ile kendi kaynaklarınızı, haber ve blog sitelerinizi kolayca ekleyip takip edebiliyorsunuz. Ayrıca aboneliklerinizi içe ve dışa aktararak takip etme şansına da sahipsiniz.

Uygulamada widget, kolay kontroller, otomatik senkronizasyon, bildirimler, farklı temalar gibi özellikler de bulunuyor.