Bilgisayardaki Anakart Modelini Öğrenme Nasıl Yapılır?

Anakartı öğrenme nasıl yapılır? En iyi anakart öğrenme programları neler? İşte anakart modeli nasıl öğrenilir sorusunun cevabı.

Anıl Özünaldım -

Anakartı öğrenme nasıl yapılır? En iyi anakart öğrenme programları neler? Bu yazıda bir bilgisayar sisteminin en önemli bileşenlerinden bir tanesi olan anakarta dair merak ettiğiniz soruları yanıtladık.

Dizüstü ve masaüstü dahil tüm bilgisayarlarda ekran kartı, RAM, işlemci gibi pek çok bileşen bulunuyor. Bilgisayar parçalarının tamamı, sistemin düzgün bir şekilde çalışmasını mümkün hale getiriyor.

Donanım

Anakart Nedir, Anakart Ne İşe Yarar?

Çoğu kullanıcı, bilgisayarın içerisinde yer alan parçaları merak ediyor. Bunlar içinde en çok merak edilen bileşen ise anakart. Pek çok kişi anakart modeli nasıl öğrenilir merak ediyor. Hazırladığımız rehber, söz konusu donanım bileşenine dair merak ettiğiniz konulara ışık tutacak.

Kullanıcılar anakart modeli öğrenme işlenminin çok zor ve karmaşık olduğunu düşünüyor ancak hiç de öyle değil. Anakart modeli öğrenme işlemi son derece basit ve zahmetsizdir. Gelin sizin için anakart modeli nasıl öğrenilir izah edelim.

Donanım

Bilgisayardaki Ekran Kartını Öğrenme Nasıl Yapılır?

Bilgisayardaki Anakartı Öğrenme Nasıl Yapılır?

Günümüzde PC kullanıcılarının büyük bir kısmı, hazır sistem almak yerine bilgisayarda yer almasını istediği parçalara kendisi karar veriyor. Bilgisayar toplama sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu noktalar oldukça önemli çünkü yanlış bileşen seçimi PC’nin çalışmamasına yol açabilir.

İşlemci, RAM ve ekran kartı gibi bilgisayar parçalarını yenilemek isteyen kullanıcıların anakartın modeline uygun bileşenler seçmek zorunda. Aksi takdirde büyük bir problem ile karşı karşıya kalınabilir.

Anakart modelini öğrenmek için herhangi bir program yüklemek istemeyebilirsiniz. Bunun için uygulayabileceğiniz bir yöntem mevcut. Bu yöntem sayesinde bilgisayarınıza herhangi bir yazılım yüklemek zorunda değilsiniz.

Söz konusu donanım bileşeninin modelini öğrenmek için ilk olarak Görev Çubuğu’nda yer alan arama butonuna tıklayın. Daha sonra kutucuğa "msinfo32.exe" yazın. Arama sonuçları üzerinden söz konusu programın üzerine tıklayın.

Açılan pencere üzerinden "Sistem Özeti" sekmesini görüntülemeniz gerekiyor. Sistem Özeti sekmesinden "Sistem Modeli" yazısını bulun. Sistem Modeli kısmında anakartınızın modelini görebilirsiniz.

En İyi Anakart Öğrenme Programları Neler?

Program Adı Lisans

Speccy

Ücretsiz

Astra32

Ücretsiz
CPU-Z Ücretsiz
HWiNFO Ücretsiz
System Information for Windows Deneme Sürümü

1. Speccy

Piriform tarafından geliştirilen Speccy, en başarılı anakart öğrenme uygulamaları arasında yer alıyor. Program, yalnızca model numarasını göstermekle kalmaz, aynı zamanda voltaj değerleri dahil olmak üzere pek çok bilgi sunar.

Çok başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan programda anakartın yanı sıra RAM, işlemci, harddisk gibi önemli parçaların bilgileri mevcut. Bileşenler, programın sol sekmesi üzerinden kategorize ediliyor. Programda sistem bilgilerini dışa aktarma ve yazdırma seçenekleri de yer alıyor.

2. Astra32

Astra32, bilgisayarınızın donanımı hakkında kullanıcılara detaylı bilgi sunma amacı ile tasarlandı. Programda anakart, işletim sistemi, ekran kartı, depolama, RAM dahil olmak üzere çeşitli bölümler bulunuyor.

Anakart modeli öğrenme işlemi içinideal olan bu program; model numarası, satıcı, yonga seti, BIOS dahil olmak üzere pek çok konu hakkında bilgiye erişilebiliyor. İşlemci tarafında da voltaj, mevcut hız, sıcaklık, önbellek gibi pek çok bilgi mevcut.

3. CPU-Z

CPU-Z, donanım bileşenlerini öğrenmek için kullanılabilecek en iyi programlardan bir tanesi. Çok kolay bir kullanıma sahip olan program üzerinden bilgisayarınızda yer alan anakarta ilişkin bazı bilgilere erişebilirsiniz. Her bilgisayarda bulunması gereken programlardandır. Özellikle de anakart modeli öğrenmek için idealdir.

4. HWiNFO

Çok başarılı bir program olan HWiNFO üzerinden işlemci, anakart, sürücü, bağlantı noktaları, RAM dahil olmak üzere pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Anakart tarafında satıcı, model numarası, yonga seti gibi pek çok bilgi yer alıyor. Programı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

5. System Information for Windows

System Information for Windows (SIW), çok detaylı bilgi sunan ve oldukça kolay bir kullanıma sahip bir program. Bilgisayar hakkında yer alan bilgiler donanım, yazılım ve ağ olmak üzere üç bölüm adı altında toplandı. Dolayısıyla bu program, bilgisayarın özellikleri hakkında çok ayrıntılı bilgiye sahip olmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor.

Donanım

Anakarta mHz Olarak Yüksek RAM Takmak Bilgisayarı Çalıştırır mı?

Anakart modeli nasıl öğrenilir sorusuna cevap niteliğinde olan ve anakart modeli öğrenme işlemini hızlı bir şekilde yapmanızı sağlayacak olan yazımızın sonuna gelidik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz anakart modeli öğrenme işlemi için hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR