ChatGPT’nin ardından bu yapay zekâ aracına benzer çok sayıda farklı sohbet botu geliştirildi. Google’ın Gemini’si Anthropology’nin Claude’u Google’ın Bard’ı derken ChatGPT rakibi birçok uygulama sosyal medyada gündem oldu.
Şimdi ise sıra Amazon’a geldi. Dünya çapında ünlü olan e-ticaret devi Amazon, ChatGPT rakibi yeni bir uygulama geliştirdi. Metis isimli bu yapay zekâ aracının özellikleri ise merak konusu oldu. Bu içerikte Amazon’un yapay zekâ uygulaması Metis ile ilgili detayları kaleme alıyoruz. İşte, Metis’in özellikleri!
Metis Yapay Zeka Aracı Nedir?
Amazon’un üstünde çalıştığı yeni yapay zeka modeli Metis, OpenAI’nin popüler yapay zeka aracı ChatGPT’ye rakip olarak gösteriliyor. Metis’in adı, Yunan mitolojisine dayanıyor ve ‘bilgelik tanrıçası’ anlamına geliyor. İddialı bir isim seçimi ile gündem olan Amazon’un CEO’su Andy Jassy de bu projeye önderlik eden isimler arasında sıralanıyor.
Metis Yapay Zekâ Aracı Özellikleri
Metis yapay zeka aracının hali hazırda kullanılmakta olan Olympus adlı bir dahili yapay zeka modeli tarafından destekleneceği belirtiliyor. Amazon’un Titan adlı modelinden daha güçlü bir yapıya sahip olacağı söyleniyor. Bu verilere göre Metis’in komutlara bağlı olarak istenilen yanıtları sağlayan, farklı kaynaklarla gerekli bağlantıları paylaşan bir model olması bekleniyor.
Seyahat programları düzenleme, takip önerisinde bulunma, görüntü yanıtları sağlama gibi amaçlarla da kullanılabilecek. Nisan’da geliştirilen AI sohbet botu Q, Amazon tarafından piyasaya sürülmüştü. Kasım’da tanıtılan bu araçta kod yazma ve kod düzenleme yetenekleri mevcuttu.
Yeni geliştirilen Metis isimli yapay zekâ aracında da bu özelliklerin sağlanması bekleniyor. Bir diğer bilgi ise Metis’in altında yatan teknolojinin ‘Remerkable Alexa’ adlı bir sesli asistan olduğu yönünde. Yani, Alexa’nın sesli asistanı ile ortak bir tabana sahip olacak gibi gözüküyor.
Yapay zekâ sektöründe her gün yeni bir gelişme ve yeni bir model haberi çıkıyor. Bu yarışa dahil olan Amazon’un sektörde ses getirecek bir projeye imza atması bekleniyor. Metis, bu anlamda Amazon’un yapay zeka sektöründe yıldızının parlamasına ön ayak olabilir.
Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sohbet asistanı yarışında Amazon, Metis ile OpenAI’nin ChatGPT’sine meydan okuyabilir mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!
YORUMLAR