Akıllı Telefon Bataryaları Neden Hala Bu Kadar Kötü?

Akıllı telefonlar son on yılda çarpıcı bir biçimde gelişirken, bataryalar bu ivmeyi yakalayamadı. Peki ama akıllı telefon bataryaları neden hala bu kadar kötü?

Akıllı Telefon Bataryaları Neden Gelişmiyor?

Bundan on yıl öncesine döndüğümüzde, o zamanki akıllı telefonlar ile günümüzün akıllı telefonları arasında ciddi farklılıkların olduğunu görüyoruz. Öte taraftan akıllı telefonlarda gelişmeyen, ve hatta belki de gittikçe kötüye giden, teknoloji batarya ömrü olarak öne çıkıyor. Peki ama akıllı telefon bataryaları neden hala bu kadar kötü ve neden daha iyisi geliştirilemiyor?

Akıllı Telefon Bataryaları Neden Gelişmiyor?

Hepimiz teknolojinin çarpıcı bir şekilde gelişmesine ayak uydurduk. Her yıl daha kaliteli kameralar, daha güçlü işlemciler, daha başarılı ekranlar ve daha fazla bellek görmeye alışkın olsak da geçtiğimiz yıllarda batarya ömrü açısından herhangi bir ilerlemeye tanıklık edemedik.

Akıllı telefonlarımızın bataryaları halen bir günü çıkarmakta zorlanıyor.

Akıllı Telefonlarda Donanım mı Önemli Yazılım mı?

Aslında Gelişiyor Ama Yavaşça

Bu alanda çalışan binlerce kişinin emeğini hiçe saymamız doğru olmaz çünkü batarya teknolojileri de ufak adımlarla olsa dahi gelişiyor. Yine de diğer teknolojik bileşenlerdeki gibi üstel artışlarla, yani çokça, gelişmeye şahitlik etmiyoruz. Her yıl biraz daha iyi hale geliyorlar ancak sadece bu kadar.

Biraz daha.

Modern akıllı telefonlar gittikçe daha ince hale gelmeye başladıkça, bataryaların boyutları da küçülüyor. Aslında aynı doğrultuda, yani eski modellerdeki gibi kalın cihazlarla karşılaşmış olsaydık, batarya ömrünün çok daha iddialı bir halde olduğunu görebilirdik.

Öte taraftan bataryalar artık daha küçük form faktörlerinde daha iyi performans gösterebiliyorlar. Yani aynı büyüklükteki iki bataryayı ele aldığımızda bundan on yıl öncesini ve günümüzü kıyasladığımızda, arada kayda değer ciddi farkların olduğunu görebiliriz.

Bataryalar Hakkında Yanlış Bilinen Efsaneler
MOBİL

Bataryalar Hakkında Yanlış Bilinen Efsaneler

Söz konusu şey bataryalar olduğunda, internetin oldukça yanlış bir bilgi sarmalı ile dolu olduğunu görüyoruz. İşte bataryalar hakkında yanlış bilinen efsaneler!

Fark etmiş olabileceğiniz üzere şu sıralar daha uzun süre dayanan bataryalardan ziyade daha hızlı şarj olan bataryalara odaklanılıyor. Yani bataryanız yine bir gün dayansa bile, onu yaklaşık yarım saatlik bir şarjla sıfırdan yüze tamamen doldurabilmeniz isteniyor.

Peki siz bu yazımızda paylaştığımız bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan bilgiler işinize yaradı mı ve aradığınız sorunun yanıtını bulabildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.