3 Boyutlu Yüz Tanıma Nedir? Nasıl Çalışır?
3 Boyutlu Kızılötesi Yüz Tanıma sistemine bu yazıda tüm detaylarıyla bakıyoruz.
Akıllı telefonlar gün geçtikçe hayallerimizin ötesinde teknolojilerle donatılırken, son yıllarda bambaşka yenilikler hayatımıza girmeye devam ediyor. Bu yazıda yıllar önce menü ve yıldız tuşuyla yaptığımız ekranı kilitleme özelliğinin günümüzde nasıl bir hal aldığına yakından bakıyoruz. 3 boyutlu yüz tanıma teknolojisi ile tanışın!
Cep telefonlarının çıkışı ve özelliklerin artışıyla cihazların içindeki bilgiler çok daha değerli bir hal aldı ve güvenlik anlamında geliştirmeler her yıl kendini güncellemek zorunda kaldı. Zamanında 4 basamaklı rakamsal kodlarla koruduğumuz cep telefonları akıllandıkça parolalar yetersiz kalmaya başladı. Akıllı telefonlardaki şekil çizerek geçilen kilit ekranları başlangıçta çok sevilse de tahtını parmak izi okuyuculu telefonlara bırakmak durumunda kaldı.
Dönemin parmak izi okuyucusuna sahip akıllı telefonları her ne kadar sevilse de bazı markalar yüz tanıma için çalışmalar yapmaya başladı. Başlangıçta 2 boyutlu olarak hayatımıza giren yüz tanıma teknolojisi aslında birçok güvenlik önleminden çok daha güvenilir bir yöntem olmasına karşın hak ettiği değeri göremedi çünkü yapılan tarama kamera aracılığıyla olduğundan herhangi bir fotoğraf ile cihazı kandırabilmek mümkün oluyordu.
3 Boyutlu Yüz Tanıma İle Tanıştık!
Gelişen teknolojiden nasibini alan yüz tanıma teknolojisi günümüzde bambaşka bir şekilde çalışıyor, standart kameraya ek olarak görev yapan kızılötesi kamera sayesinde insan yüzünün bir çok farklı noktasına sinyaller gönderiliyor bu sayede çok hızlı ve güvenli şekilde kilit açılıyor.
3 Boyutlu Yüz Tanıma Sistemi Nasıl Çalışıyor?
3 boyutlu yüz tanıma için kullanılan kameralar, derinlik sensörleri dışında yüzünüzün 30.000 farklı noktasına gönderilen kızılötesi ışıklarla güvenlik sağlıyor. Bu konuda en başarılı çalışan akıllı telefonlardan biri olarak lanse edebileceğimiz Huawei Mate 20 Pro’ya yakından baktığımızda, cihaz az önce de bahsettiğim gibi 30.000 farklı noktadan yüzünüzü tanımaya çalışırken sizden başkasına asla pas vermiyor.
Cihazda bulunan 3 boyutlu yüz tanıma sisteminde yer alan ekstra güvenliklerle telefon gözünüz kapalıyken yüzünüzü görse bile cihazı açmıyor ve bu sayede siz uyurken ya da gözünüz telefona bakmazken cihazın açılması engelleniyor.
Kızılötesi Sinyalleri Görmek Mümkün Mü?
Kızılötesi sinyalleri ancak kızılötesi bir kamera ile görüntülemek mümkün ve gördüğünüzde ne kadar güvenli olduğunu bir kere daha anlayabiliyorsunuz. Kızılötesi kamera ile yaptığımız çekimde Huawei Mate 20 Pro’nun yüzümüze yolladığı 30.000 kızılötesi sinyal işte aşağıdaki şekilde görünüyor. Bunun saniyeler içerisinde yapılıyor olabilmesi ve ekranın açılması ise anlatılmaz bir rahatlık.
Fotoğraf benim için yetmez diyen teknoloji meraklıları için de Huawei Mate 20 Pro inceleme videosunu aşağıya bırakıyorum ve konu hakkında merak ettiklerinizi yorumlara yazmanızı bekliyorum. Çok daha detaylı ve kapsamlı bir anlatım sizleri bekliyor.
3 boyutlu yüz tanıma nedir, nasıl çalışır sorularına cevap niteliğinde olan yazımısın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz bu teknolojiyi nasıl buldunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.