Arama motoru denilince akıllara doğrudan “Google” gelebilir ama Google’ın rakibi olabilecek kadar önemli özelliklerle donatılan başka arama motorları da var.
Bir arama motoru seçerken insanlar genellikle arama motorunda üç temel özelliğin olup olmadığına bakar. Bu temel özellikler şunlardır:
- Alakalı sonuçlar.
- Derli toplu, kullanıcı dostu bir arayüz.
- Arama sonuçlarını genişletmek ya da daraltmak için kullanışlı seçenekler.
Bu yazıda, 2019’un en iyi arama motorlarını listeliyoruz. Belki de bu yazıdan itibaren favori tarayıcınızı kullanmayı bırakabilir ve yeni bir tarayıcı kullanmaya başlayabilirsiniz. Hazır mısınız? İşte, 2019’un en iyi arama motorları!
1. Google
Google dünyanın en iyi arama motoru olarak biliniyor. Google, eski içerikler yerine yeni içerikleri tercih eder, blogları ve hizmetleri iyi bir şekilde sıralar, herhangi bir cihazdan erişilebilir. Google’ın iyi özelliklerinin yanı sıra kötü yanlarını da bilmeniz gerekir. Google “daha iyi hizmet verebilmek için” kullanıcılar hakkında bilgi toplar, çok sayıda içerik barındırır ve arama sonuçlarında öne çıkmak bu yüzden hayli zordur.
2. Duck Duck Go
Duck Duck Go kullanıcıların bilgilerini izlemez ya da saklamaz, aramalar hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Arama sonuçlarında tarihe yer verilmez, görsel arama sonuçları sınırlıdır ve arama sonuçları için filtrelendirme seçeneği bulunmaz.
3. Bing
Bing, Microsoft’un Google’dan ayrılma girişimi ve tartışmasız bugün en popüler ikinci arama motorudur. Bing daha çok eski sitelere değer verir ve arka plandaki görüntü oldukça ilham vericidir. Bing ne yazık ki Google’dan daha yavaş çalışır. Forumlar arama sonuçlarında diğer sitelere göre daha düşük rütbelidir.
4. Yippy
Yippy arama sonuçlarınızı en net şekilde verebilecek başka bir arama motorudur. İstenmeyen internet sitelerini engelleme, sonuçların arama sonucunda ön izlemesi ve benzeri özellikleri bulunur. Yippy, Google’dan çok daha düşük hızda çalışır ve reklam içerir.
5. Google Akademik
Google Akademik, Google’ın özel bir sürümüdür. Bu arama motoru, tartışmaları kazanmanıza yardımcı olacaktır. Google Akademik, bilim adamları ve akademisyenler tarafından incelemeye tabi tutulan bilimsel ve araştırma amaçlı akademik materyallere odaklanmaktadır. Arayüzü tanıdık ve kullanımı kolaydır, makaleleri daha sonra okumak için kaydedebilirsiniz.
Bonus: Yahoo!
Yahoo’da haberleri ve nelerin trend olduğunu görebilirsiniz. Arama, e-posta, burçlar ve hava durumu gibi şeylere ulaşabilirsiniz. Arama sonuçlarında tarihe yer verilmez, ana sayfada çok fazla reklam vardır.
YORUMLAR