2016’da Vadesi Dolacak Olan Teknolojiler

İşte 2016 yılında yavaş yavaş kaybolacak bazı uygulamalar, programlar ve cihazların listesi.

Kaan Ezgimen -

Teknolojik gelişmelerin de bir son kullanım tarihi var. Kendisini güncellemeyen cihazlar ve uygulamalar yavaş yavaş tedavülden kalkabiliyor, yerlerini yeni gelişmelere bırakıyorlar. Yapılan küçük bir araştırmaya göre 2016 yılında yavaş yavaş kaybolacak bazı uygulamalar, programlar ve cihazlar listelenmiş.

Arkasından ağıt yakmamız 2016'da mümkün olabilecek bazı uygulamalar var. Bunlar 2015 yılında çıkış yapmış, tanıdık isimlerden oluşuyor. Bunun yanı sıra 2016’da yok olması muhtemel birkaç teknolojik cihaz da listeye dahil edilmiş. 2016’da yavaş yavaş yok olacağı düşünülen teknolojik ürünlere büyük olasılıkla 2017’de rastlamamız mümkün olmayacak. İşte miadı dolma olasılığı olan teknolojik ürünler.

Meerkat

2015 baharında “teknoblog” furyası canlı yayın yapabilen bazı uygulamalarla tanıştı. Periscope ve Meerkat bunlardan sadece ikisi. Periscope Twitter ile hızla uyum sağlayınca Meerkat biraz kullanıcılar tarafından dışlandı. Facebook’un kendi bünyesinde aynı çalışmayı başlatması ve Meerkat’ı çok da önemsememesi bu uygulamanın 2016’da kaybolacağı anlamına geliyor olabilir.

Groupon

Şehir fırsatları hizmeti veren Groupon daha ucuza daha iyi hizmet alabilmemizi sağlıyordu. 19 Ağustosta Türkiye’den çıkacağını duyuran Groupon Ekim ayında Türkiye hizmetini durdurdu. Bu durum sadece Türkiye ile sınırlı kalmamıştı. Groupon hızla küçülmeye devam ediyor. Ancak çok özel bazı fırsatları üyelerine e-posta ve bildirimler yoluyla duyuruyor.

Windows Phone

Elbette Windows 10’un evrensel uygulama sözüyle birlikte Windows Phone üretim bandı Windows 10 Mobile olarak değişti. Microsoft’un yeni Lumia serisi ile beraber artık Windows Phone’lar kullanılmayacak. Bazı modellerin Windows 10’a yükselmesiyle beraber 2016 yılında artık Windows Phone görmek çok da mümkün olmayacak.

Google +

Sosyal ağlara alternatif olarak geliştirilen Google+ aslında hiçbir zaman popüler olmaya çok da çalışmadı. Gmail hesabı olan herkesin faydalanabileceği bu hizmet artık çok da fazla rağbet görmüyor. Kullanıcı deneyimi asla bir Facebook kadar esnek ve kıvrak olmayan bu mecra zaman içinde hantal ve sadece SEO adına paylaşımda bulunulan bir altyapıya dönüştü ki yakında bunun içinde kullanılmayacak gibi duruyor.

Blogger

Google’ın kan kaybeden diğer altyapılarından biri olan Blogger bir zamanlar kartaldı elbet. Ancak çok daha geniş imkanlar sunabilen farklı hizmetler çıkıp Blogger’dan daha iyi servis verince işin rengi değişti. Medium, Tumblr hatta Facebook Notes bile Blogger’dan daha popüler oldular ve kitleyi kendi üzerlerine çekmeyi başardılar. 2016 yılında Blogger’dan çok fazla haber alacağımızı sanmıyorum.

Yahoo

Yahoo’da uzun zaman “en kral” olan Yahoo servisleri Google’ın ortamlara hakim olmasından sonra önce duraklama daha sonra da gerileme dönemine girdi. CEO Marissa Mayer’in tüm iyi niyetli kurtarma çabalarına rağmen servislerini tek tek devreden çıkaran Yahoo çok yakında başka bir dev şirketin adının altına geçebilir. 2016 yılında Yahoo’dan iyi haberler bekleyemiyoruz.

BlackBerry

Tamam, ABD Başkanı Obama hala BlackBerry kullanıyor ancak artık BlackBerry yüzünü Android’e dönmüş durumda. Ancak Android pazarında kendine bir yer edineceği çok şüpheli bu yüzden bu cihazın durma döneminin uzatmalarını oynadığını söylemek çok da yanlış değil. 2016’da ses getiren bir atılım yapamazsa BlackBerry’i unutmamız son derece olası.

Sürpriz isim: Elon Musk

Hepimiz Elon Musk’ı Tesla elektrikli arabaları ve Space X çalışmalarıyla tanıyoruz. Ama Musk aslında tehlikeyi seven bir zat. İlginç akrobatik atraksiyonlara girebiliyor. Buna devam ederse 2016 yılında kendisinden üzücü haberler almamız mümkün. Havada uçakların kanatlarına falan tırmanan Musk, 2016’da daha tehlikeli davranışlar sergilemeye devam ederse durumu biraz sakat. 

2016'da Çıkmasını Heyecanla Beklediğimiz Oyunlar

Google'dan 2016 Yılında Neler Bekliyoruz?

2016 Yılında Gelmesi Muhtemel Emojiler Belli Oldu

Benzer İçerikler