TikTok "Sizin İçin" Akış Sayfasını Temizlemeye Başlıyor: İhlal Kuralları Genişliyor!

TikTok, topluluk kurallarını genişleterek kullanıcıların daha doğru içeriklere ulaşmasını sağlayacak. İhlal yapmamaya dikkat etmelisiniz. İşte detaylar!

TikTok, ABD başta olmak üzere bazı ülkelerde yasaklanmaya devam ederken, öte yandan kendi içerisinde kullanıcılar için birtakım değişiklikler yapmaya devam ediyor. Artık içerik üreticilerinin bazı içerikleri yayınlaması mümkün olmayacak.

Zaten videoların hızlı bir filtreden geçirilip yayınlanmasına karar verilen sistemin haricinde, eğer filtreden geçmeyi başaran ancak "doğru olmayan" ifadeler içeren videolar olursa içerik üreticilerine ceza verilecek.

Kullanıcıların yanlış bir bilgiye sahip olması veya yanlış tavsiyelere sahip olmasının önüne geçmek için yapılacak bu güncelleme, TikTok'un özellikle ABD'deki yasağına fayda sağlayacak mı? Göreceğiz.

TikTok'ta Yasaklanacak İçerik Türleri Belli Oldu

TikTok "Sizin İçin" akışında önerilmeye uygun olmayan içerik türlerinin ne olacağına karar verdi. Bu karar yönelik de topluluk kurallarını güncelleme kararı aldı. Mayıs ayından itibaren açıklanan içeriklere sahip paylaşımlar yapmaya devam üreticiler, ceza almaya başlayacak.

Topluluk kurallarına dahil olacağı açıklanan maddeler şu şekilde:

  • Belirli olay veya durumların "hükümet" veya "gizli örgüt" gibi güçlü gruplar tarafından yürütüldüğünü iddia eden asılsız komplo teorileri
  • Küçük bir hastalığın nasıl tedavi edileceğine dair kanıtlanmamış öneriler gibi sağlığa zarar veren yanlış bilgiler
  • Bir müzik konserindeki kalabalığı göstererek bunun siyasi bir protesto olduğunu öne sürmek gibi farklı amaçlara yönelik kullanılan görseller/videolar
  • Çalışmanın bulgularına aykırı olan bir sonucu desteklemek için belirli bilimsel verilere seçici olarak atıfta bulunmak gibi yetkili kaynakları yanlış tanıtmak
  • Acil durum veya gelişen bir olayla ilgili doğrulanmamış iddialar
  • Doğruluk kontrolü incelemesi sırasında potansiyel olarak yüksek zarar verebilecek yanlış bilgi

TikTok Keşfet Saatleri Neler? Keşfete Düşme 2024
SOSYAL MEDYA

TikTok Keşfet Saatleri Neler? Keşfete Düşme 2024

TikTok keşfet saatleri, popüler sosyal medya platformunda daha fazla etkileşim almak isteyen kullanıcılar için büyük bir öneme sahiptir çünkü Keşfet bölümünde yer alan gönderiler, daha fazla kişi tarafından görüntülenir.

Bu yasaklara tehlikeli aktiviteler, diyet içerikleri ve kilo vermeye yönelik tavsiyeler de dahil olacak. Böylece bu tarz içerikler ana akışta gösterilmeyeceği gibi kullanıcılara ceza da verilecek.

Ayrıca TikTok, içerik üreticilerinin sadece bu ihlale takılan videosunu değil, hesabındaki tüm videoları "Sizin İçin" akışından kaldıracak. İçerik üreticileri, bu ihlale takılıp takılmadıklarını da kolayca takip edebilecekler.

"Hesap Durumu" özelliğinin eklenmesi ile birlikte ihtarlar ve uygulama kurallarına aykırı videolar bu kısımda görüntülecek. Böylece kullanıcılar uygulama içerisinde artık erişemeyeceği özellikleri de buradan görebilecek.

TikTok Kullanıcı Engelleme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

TikTok Kullanıcı Engelleme Nasıl Yapılır?

TikTok'un popülerliği gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Popüler sosyal medya platformu TikTok, kullanıcıların müzik, filtreler ve diğer özelliklerle kısa videolar oluşturmasına olanak tanır.

YORUMLAR