Daha Ucuz Tesla Model Y Türkiye'ye Geldi: Fiyatını Görenler Şaşırıyor!

Tesla Model Y'nin daha uygun fiyatlı bir versiyonu Türkiye'ye geldi ve ön siparişe açıldı. Tüm Model Y'lerin fiyatında büyük bir indirim yapıldı. İşte detaylar!

Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla'nın Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada en sevilen Model Y'si ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı.

Bugün, Togg'un daha ucuz bir versiyonunun yakında satışa çıkacağı bilgisinden sonra, gece saatlerinde Tesla Model Y'nin de daha ucuz versiyonunun Türkiye'ye geldiği duyuruldu.

Bugün saat 03:00 itibarıyla duyurulan ucuz Tesla Model Y için ön siparişler de açılmış durumda. Artık çift motorlu 4 çeker Model Y için 3 milyon TL vermek tarih oluyor.

Uygun Fiyatlı Model Y Satışı Başlıyor

2023 yılında Türkiye pazarına giriş yaptığı gibi 4 ay içerisinde satış rekoru kırmıştı. Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre Tesla Model Y, geçtiğimiz seneyi 12.150 adet satış gerçekleştirerek kapattı.

Tesla Model Y, Türkiye'deki birinci yılını doldurduktan sonra %10 ÖTV ile arkadan çekişli versiyonunu ön siparişe açtı. Şu an 3 farklı seçenekle ön siparişi verilen Model Y'lerin teslimatı ise tahmini olarak Haziran-Temmuz ayları arasında gerçekleşecek.

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?
Otomobil

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?

Tesla fiyat listesi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından piyasaya sürülen otomobilerin ne kadar ücrete satıldığı hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

Ucuz Model Y Özellikleri ve Fiyatı

  • Arkadan itişli
  • Bataryası 55-60 kW
  • 455 km'lik menzil
  • lityum demir fosfat batarya (yeni batarya teknolojisi)
  • Isı pompası

1.353.160 TL'ye satışa çıkan arkadan itişli yeni ve daha ucuz Model Y, ÖTV ile birlikte 1.791.451 TL'lik bir fiyat etiketiyle satın alınmış olacak.

  • Model Y Arka Çekişli: 1.791.451 TL
  • Model Y Long Range: 3.081.120 TL
  • Model Y Performance: 3.334.733 TL

YORUMLAR