Android Telefonlar İyice iPhone Dönüşüyor: Kilit Ekranı Tamamen Değişecek! (Video)

Android 15 sürüm güncellemesi ile birlikte Android telefon modellerine bir iOS özelliği daha geliyor olabilir. Nasıl görüneceği paylaşıldı. İşte detaylar!

Android 15 işletim sisteminin kullanıcılara sunulmasına az bir zaman kalmışken, Android kullanıcılarını sevindirecek yeni sürüm güncellemesine dair detaylar hala gelmeye devam ediyor.

Android'in ilk zamanlarında kilit ekranında yer alan widgetları Samsung hala kullanıyor olsa da Google bu özelliğe bir geri dönüş yapmaya çok sıcak bakmadı. Ancak yeni gelecek Android 15 güncellemesi ile bu durum değişiyor.

Google, kilit ekran widget desteğine sadece tabletle sınırlı olacak şekilde dönmeyi planlıyor. Telefonlar için de iPhone'daki görünüme benzer bir "Canlı Etkinlikler" akışı oluşturma planlarının olduğu ortaya çıktı.

Android 15 Tabanlı HyperOS Güncellemesi Alacak Xiaomi Telefonlar
MOBİL

Android 15 Tabanlı HyperOS Güncellemesi Alacak Xiaomi Telefonlar

Xiaomi, ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Bu doğrultuda şirketin Xiaomi, POCO ve Redmi markaları altında sayamayacağımız kadar çok telefonu var.

Android 15'e Canlı Etkinlikler Benzeri Özellik Geliyor

iOS işletim sistemini bilen veya daha önce kullanan kişilerin de aşina olduğu bu özellik, kilit ekranında widgetların son derece estetik bir şekilde durmasını sağlıyor. Google'ın da buna benzer, göz yormayan bir tasarımla kullanıcı karşısına çıkması gerekiyor.

Paylaşılan videoda da görüldüğü gibi "Bir Bakışta" isimli özellik sayesinde telefonun alt kısmında birçok bilginin aktığını görüyoruz. Ancak Google'ın planı bu alanı tarihin yazdığı yerin hemen altında olması yönünde.

Şu an telefonun alt kısmında yer alan akış, kullanıcılar için widgetların veya widget benzeri özelliklerin geri geleceğine dair bir umut oluşturdu diyebiliriz. Bu değişikliklerin Android 15 için olacağı düşünülse de bir sonraki Android 16 sürümüyle birlikte 2025 yılında bile gelme ihtimalinin olduğu düşünülüyor.

Android 15 sürüm güncellemesini almayı bekleyen Samsung, Xiaomi, vivo, Oppo markalarına ait birçok telefon modeli bulunuyor. Bu bahsi geçen kilit ekranı widgetları sadece Google telefonlarında bu şekilde görünecek diye düşünülüyor ama henüz bu da netlik kazanmış değil.