TikTok İkinci El Lüks Ürün Satışı Nedir? Ne Zaman Kullanıma Açılacak?

TikTok'ta ikinci el ürün satış dönemi başlıyor! İngiltere ve ABD'de lüks markaların ikinci el lüks ürün satışı için kullandığı TikTok Shop özelliğini keşfedin!

TikTok’un Shop sekmesinde yeni bir bölüm açılıyor. İkinci el moda sektörüne giriş yapan uygulama ilk olarak bu hizmetini Amerika’da kullanıma sunmuştu. Artık İngiltere’de de bu özellikten yararlanmak mümkün.

Gün geçtikçe globalleşen yeni uygulama ile ilgili detayları TikTok kullanıcıları merak ediyor. Bu yazımızda TikTok Shop ikinci el lüks moda kategorisi ile ilgili ayrıntıları ele alıyoruz. İşte, TikTok’ta ikinci el ürün alışverişi yapma imkânı tanıyan yeni özelliğin detayları!

TikTok Keşfet Saatleri Neler? Keşfete Düşme 2024
SOSYAL MEDYA

TikTok Keşfet Saatleri Neler? Keşfete Düşme 2024

TikTok keşfet saatleri, popüler sosyal medya platformunda daha fazla etkileşim almak isteyen kullanıcılar için büyük bir öneme sahiptir çünkü Keşfet bölümünde yer alan gönderiler, daha fazla kişi tarafından görüntülenir.

TikTok Shop İkinci El Lüks Ürün Kategorisi Nedir?

Amerika’da 6 ayı aşkın bir süredir kullanılan bu özellik geçtiğimiz günlerde İngiltere’de kullanıma açıldı. Amerika’da sertifikalı satıcıların ürün satışını kabul eden uygulama’da ünlü markalara ait lüks ürünler satışa çıkarılıyor.

Sellier, HardlyEverWornlt, Sign of the Times, Luxe Collective gibi markaların yer aldığı bu uygulamada birbirinden şık ve lüks giyim ürünleri, çanta ve aksesuar satışı yapılıyor. İkinci el ürün satışı yapılan platformların birçoğunda ortak bir sorun olan sahte ürün satışı, bu platformda da ne yazık ki karşımıza çıkabiliyor.

TikTok Shop bu tarz durumlara karşı bazı önlemler alıyor ve sahte ürün satışının kanıtlanması durumunda alıcıya tam para iade garantisi sunuluyor. TikTok’un ABD’de yasaklanmasına karşın TikTok Shop’un aktif kullanımı ülkede halen devam ediyor.

TikTok Shop İkinci El Lüks Ürün Satışı Ne Zaman Açılacak?

ABD’de TikTok Shop aracılığıyla ikinci el ürün satmak isteyenler ürünlerin orijinal olduğunu doğrulayıcı bir sertifika belirtmek durumunda. İngiltere’de ise şu an için sadece az önce adı geçen 5 ünlü firmanın ikinci el ürün satışı yapmasına izin veriliyor.

TikTok’ta hali hazırda belli bir hedef kitleye ulaşmış olan bu markaların ikinci el ürün satışında da başarılı olması bekleniyor. Tasarım çanta satışı yapan satıcılar için uygulama Entrupy ve Real Authentication ile kurduğu ortakıkla sahteciliğin önüne geçmeyi hedefliyor.

Henüz Türkiye’de kullanılamayan özellik kapsamında satış yapmak isteyenlerin sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlaması ve ürünlerin orijinalliğini doğrulaması şart. Ülkemizde bu özellik ne zaman kullanılabilir hale gelecek henüz bilinmiyor.

TikTok Shop Videodan Ürün Algılama Özelliği Nedir? Nasıl Çalışır?
SOSYAL MEDYA

TikTok Shop Videodan Ürün Algılama Özelliği Nedir? Nasıl Çalışır?

Çevrimiçi alışveriş alanında geliştirmeler yapan TikTok, bünyesine yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Shops bölümünü daha aktif kullanmanızı sağlayacak olan bu özellik videolar üzerinden ürün yönlendirmesi yapılmasını sağlıyor.

Siz bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? TikTok’ta ikinci el lüks ürün satışı Türkiye’ye gelsin ister miydiniz? Sahte ürün satışının önüne geçmek mümkün olur mu? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

YORUMLAR