Masaüstünüz için Yararlı Google Chrome Uygulamaları

Bu rehberimizde masaüstünüzde kullanabileceğiniz pratik ve etkili Google Chrome uygulamalarını inceledik.

Masaüstünüz için Yararlı Google Chrome Uygulamaları

Dünya genelinde en çok tercih edilen web tarayıcısı Google Chrome, hayatımıza gireli tam 5 yıl oldu. Google Chrome başlangıçta kullanıcıların çok tercih ettiği bir tarayıcı olmasa da, kısa zaman içerisinde sunduğu yeniliklerle pazar payını artırdı. Diğer tarayıcılara göre daha kişiselleştirilebilir olması ile öne çıkan Google Chrome’un şu an milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Gerek kullanımı kolaylaştıran uygulamaları, gerek performansı, gerekse de cihazlar arası uyumlu şekilde çalışması Chrome’un tercih edilme nedenlerinden sadece birkaçı.

Bu rehberimizde ise masaüstünüzde kullanabileceğiniz pratik ve etkili Google Chrome uygulamalarını inceledik. İnternet bağlantısı olmadan da kullanabileceğiniz çeşitli kategorilerdeki bu uygulamaları kısaca tanıtacağız.

Şu an için sadece Windows işletim sistemleri ile uyumlu olan ve sınırlı sayıda olan Chrome masaüstü uygulamalardan dikkat çekenleri bir araya getirdik. İşte çevrimdışı çalışabilen, Chrome’a daha az ihtiyaç duyacağınız, otomatik olarak güncellenen, buluta bağlı, direk masaüstünüzden kullanabileceğiniz uygulamalar:

Google Keep:

Yoğun iş temposunda yapacağımız önemli işleri hatırlamamıza yardımcı olan not alma uygulamaları vazgeçilmezlerimiz arasında. Google’ın bu kategorideki uygulaması Keep, öne çıkanlar arasında.

Basit bir not alma uygulamasından daha fazlasını yapabilen bu uygulama ile masaüstünüzde aldığınız notlar bulut ortama otomatik olarak aktarılıyor. Böylelikle notlarınızı nerede olursanız olun, ister akıllı telefonunuzdan, isterseniz bilgisayarınızdan görüntülemeniz için tek yapmanız gereken Google hesabınıza giriş yapmak. Tüm notlarınız karşınızda ve hazır. İnternet bağlantınızın olmadığı durumlarda Keep ile aldığınız tüm notlar çevrimiçi olduğunuzda senkronize ediliyor. Keep’i kullanmak ise oldukça kolay. Başlamak için ister Chrome Uygulama Başlatıcısından, isterseniz masaüstü simgesinden uygulamayı başlatın. Not ve not başlığını yazarak notunuzu oluşturun. Aşağıdaki simgeleri kullanarak notunuzu renklendirebilir, resim ve hatırlatıcı ekleyebilir, dilerseniz arşivleyebilirsiniz.


Pocket:

İnterneti sık kullananların vazgeçemedikleri uygulamalar arasında yerini alan Pocket, internetteki her türlü içeriği kaydedip, (makale, video, resim ve daha fazlası) bu içeriklere tek bir yerden istediğiniz zaman ulaşmanızı sağlayan oldukça yararlı bir uygulama.

Pocket hesabınıza aktardığınız içerikleri görüntülemek için internet bağlantınızın olması gerekmiyor. Bu yönüyle benzer uygulamalardan sıyrılan Pocket, bulut sisteme sahip. Örneğin masaüstünüzde Pocket’a kaydettiğiniz bir video anında kullandığınız tüm cihazlara aktarılıyor. Böylelikle aynı hesabı kullanarak ister telefonunuzdan, ister tabletinizden, isterseniz de bilgisayarınızdan kaydettiğiniz videoyu (veya diğer içerikleri) izleyebiliyorsunuz. Pocket’a kaydettiğiniz tüm içeriklerin reklamsız, sade bir şekilde gösterilmesi de uygulamayı öne çıkaran özelliklerden. Pocket’ı masaüstünüzden ücretsiz hesap oluşturarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.


Pixlr Touch Up:

Detaylı ayarlarla uğraşmadan fotoğraflarınızı düzenleyebileceğiniz ücretsiz bir uygulama arıyorsanız Pixlr Touch Up tam size göre diyebiliriz.

3 boyutlu tasarım yazılımında dünya lideri Autodesk tarafında geliştirilen bu fotoğraf düzenleme uygulamasını kullanarak ister bilgisayarınızdaki fotoğraflar, isterseniz Google Drive’daki fotoğraflarınız üzerinde basit düzenleme işlemlerinin (kırpma, döndürme, yeniden boyutlandırma) yanı sıra efekt ekleme, kontrast ayarlama, renk değiştirme işlemlerini de yapabiliyorsunuz. Touch up özeliği sayesinde fotoğraflarınızdaki istemediğiniz detayları kolayca kaldırabiliyorsunuz. Ücretsiz bir uygulamaya göre oldukça yenilikçi özelliklerle gelen, tarayıcı tabanlı Pixlr Touch Up, öne çıkan uygulamalardan.


Type Fu:

Hızlı yazın hızlı iletişim kurun.. Özellikle e-posta trafiği yoğun olan kişiler için önem arzeder hızlı iletişim.. Type Fu uygulamasının sunduğu çeşitli kategorilerdeki alıştırmaları tamamlayarak yazma hızınızı önemli derecede artırabilir, iş arkadaşlarınızla daha hızlı iletişim kurabilirsiniz.

Retina ekran desteği sunan uygulama ile etkili şekilde yazmak için harflere hangi parmağınızla basacağınızı öğrenebilir, en sık hata yaptığınız ve en sık bastığınız harfleri görebilirsiniz. Lesson bölümünden eksiklerinize göre alıştırmalar seçebilirsiniz. Örneğin kelimeleri yazmada yavaşsanız “Words”ü seçerek kelimeler üzerine alıştırmalarla klavyenizi geliştiriyorsunuz. Uygulamada 9 zorluk derecesi mevcut. Yazma sonunda yazma hızınızı, doğruluk yüzdenizi ve zamanınızı görebilirsiniz. Dilerseniz “Speed Chart” bölümünden hız grafiklerinizi karşılaştırabilir, “Accuracy Chart” bölümünden en iyi doğruluk yüzdenizi görebilirsiniz. Yazma hızınızı önemli derecede artırmanıza yardımcı olacak bu uygulamayı klavyesini geliştirmek isteyenlere öneriyoruz.

Any.DO:

Gün içerisinde yapacağınız tüm işleri hatırlamanıza yardımcı olan Any.DO, milyonlarca kullanıcısı bulunan ücretsiz bir yapılacaklar listesi oluşturma uygulamasıdır.

İş listeleri hazırlamanın yanında ajanda olarak ta kullanabileceğiniz Any.DO’nun hatırlatıcı seçeneği sayesinde her işinizi zamanında yapacaksınız. Oluşturduğunuz listelere not ekleyebilir, önemlilik derecesini ayarlayabilir, klasör içerisine alabilirsiniz. Basit kullanım sunan uygulamada Türkçe dil desteği bulunmamaktadır. En iyi iPhone ve Android uygulamalar arasında yer alan Any.DO artık masaüstünüzde.

Tüm bu uygulamaları Chrome Uygulama Başlatıcısı üzerinden çalıştırabileceğiniz gibi, kısayol oluşturarak doğrudan masaüstünüzden başlatmanız da mümkün.

Masaüstünüzde internet bağlantısına ihtiyaç duymadan kullanabileceğiniz 5 yararlı uygulamayı kısaca inceledik. Mağazadaki uygulamalar şu an için sınırlı sayıda ve sadece Windows kullanıcılarının yararlandığını, MAC kullanıcılarının biraz daha bekleyeceklerini hatırlatalım.

En Kullanışlı ve Yararlı Google Chrome Eklentileri