iPhone 16 Sızdırıldı: İşte En Büyük iPhone!

iPhone 16 serisi hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. iPhone 16 maketleri, Pro Max modelinin devasa boyutunu gözler önüne serdi. İşte detaylar!

Eylül ayında tanıtılacak iPhone 16 serisi hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. iOS 18 sayesinde yeni iPhone'lara gelecek olan çeşitli yapay zeka özellikleri konuşulurken, cihazlara ait ilk maketler sızdırıldı.

En Büyük iPhone: iPhone 16 Pro Max

iPhone Dummy görseline baktığımızda ilk dikkat çeken kamera düzeni oluyor. Pro modellerinde herhangi bir değişiklik bulunmazken, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus'ta çapraz kamera kurulumu yerini dikey kamera kurulumuna bırakıyor.

Apple Vision Pro'da oynatılabilen 3D uzamsal videoların kayıt edilebilmesi için standart iPhone'larda dikey kameraya geçiş yapıldığı belirtiliyor.

Bir diğer değişiklik ise Pro'ların ekran boyutlarında karşımıza çıkıyor. iPhone 16 Pro Max hali hazırda satışta olan iPhone 15 Pro Max'in 6,7 inçlik ekranına kıyasla 6,9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu da onu şimdiye kadarki en büyük Pro Max modeli haline getiriyor.

iPhone 16 Pro ise iPhone 15 Pro'daki 6.1 inçlik ekrana kıyasla 6.3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak. Standart modeller yani iPhone 16 ve iPhone 16 Plus ise sırasıyla 6.1 inç ve 6.7 inç ekran boyutlarıyla gelecek.

iPhone Yurt Dışı Fiyatları Ne Kadar? En Ucuz iPhone Nerede?
MOBİL

iPhone Yurt Dışı Fiyatları Ne Kadar? En Ucuz iPhone Nerede?

Dünyanın en çok satılan telefon markalarından olan iPhone, kimlerine göre fahiş fiyatlara satılıyor. Özellikle ülkemizdeki ÖTV vergileri sebebiyle yeni çıkan iPhone 14'ler neredeyse bir araba fiyatına alıcı buldu.

Bir süredir gündemde olan kamera butonunu bu maketlerde göremiyoruz. Bu kapsamda amera düzeninin değişmesi dışında iPhone 16 serisinde büyük bir değişiklik beklenmiyor. Tabii, Apple'ın değişikliğe gitmek için önünde yeterli bir zaman var.

YORUMLAR